Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 19 januari 2017 om 13:29 uur. 

Groep de Mos: Psycholance ook in Den Haag

DEN HAAG - De Delftse wethouder Raymond de Prez stelt terecht dat de psycholance ook naar de regio Den Haag moet komen. Groep de Mos raadslid Kraft van Ermel sluit zich daar van harte bij aan.“Dat het vervoer van verwarde personen over geruime tijd niet meer door de politie zal worden gedaan, is inmiddels een feit. Eerdere berichtgeving in september 2016 liet weten dat dit per 1 januari 2017 niet meer zou gaan gebeuren. Door de landelijke politiek is dit een halt toegeroepen en de bal ligt nu bij de gemeenten. De inzet van een psycholance is een effectief middel gebleken voor verwarde personen volgens uitgevoerd onderzoek in Amsterdam, waar de psycholance al 2 jaar ingezet wordt.”

Met een psycholance worden personen in kwestie direct opgevangen door gespecialiseerde mensen en niet afgevoerd door de politie, wat een extra negatief effect kan geven op het gedrag van deze personen. “Het geboeid vervoeren door de politie is in vele gevallen een logische beslissing, maar komt de situatie van de verwarde persoon niet ten goede. Iemand die zo verward is dat er directe medische hulp nodig is, moet niet geboeid afgevoerd worden zoals criminelen, maar vervoerd worden als een patiënt”, aldus Groep de Mosser Kraft van Ermel.

In november 2016 is hiervoor in de Haagse raad al aandacht gevraagd aan wethouder Klein, die toezegde te gaan kijken naar een plan van aanpak. Een paar maanden later is er nog steeds niks bekend terwijl in diverse gemeenten de inzet van een psycholance al een feit is.

Kraft van Ermel: “De politie heeft haar handen al vol aan de dagelijkse werkzaamheden, hoe eerder de inzet van een psycholance gerealiseerd wordt hoe beter. Onze stad is voorloper als het gaat om de opvang van verwarde personen, nou moeten we niet achterblijven met het inzetten van een psycholance”.

Tijdens de begrotingsbehandeling in de Commissie Samenleving zegde wethouder Klein toe om vóór de jaarwisseling 2016-2017 de nota maatschappelijke opvang, waarin ook de situatie van verwarde personen zou worden opgenomen, aan de commissie te doen toekomen. De jaarwisseling is inmiddels geweest, maar de nota is nog niet ontvangen. Raadslid Kraft van Ermel stelt in zijn vragen dan ook voor om het vervoer van verwarde personen en de inzet van een psycholance in deze nota te integreren.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 8 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1077 keer.