Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 20 januari 2017 om 14:36 uur. 

GroenLinks: uitbreiding Madurodam blijft onaanvaardbaar

DEN HAAG - Een stuk duinbos ter grootte van een voetbalveld gaat verloren als de plannen van Madurodam doorgaan. De uitbreiding is weliswaar kleiner dan aanvankelijk gepland maar blijft onaanvaardbaar voor GroenLinks.


Fractievoorzitter van GroenLinks Arjen Kapteijns

Madurodam stelde de plannen bij na veel protest van omwonenden en natuurorganisaties. Toch gaat nog steeds een flink stuk natuur verloren als het attractiepark groter wordt. Voor GroenLinks is dat onbespreekbaar want het gemeentebestuur heeft als voorwaarde gesteld dat uitbreiding niet ten koste mag gaan van openbaar groen. Nu dreigt toch alsnog 0,7 hectare duinbos in handen van het attractiepark te komen.

GroenLinks fractievoorzitter Arjen Kapteijns: “Dit was niet de afspraak, er zou geen openbaar groen worden opgeofferd en nu gebeurt dat toch. Het mag dan minder zijn dan eerst, het blijft te veel. We zijn trots op Madurodam als Haags icoon, maar dit is onacceptabel. Madurodam belooft telkens dat het de laatste keer is en iedere keer verdwijnt er een stukje natuur dat van ons allemaal is. Het is gelukt om de uitbreiding terug te brengen van 1,6 naar 0,7 hectare. Laat Madurodam zich nog even verder inspannen en dan past het op eigen terrein.”

De mogelijke ondertunneling van de Teldersweg zou in de toekomst een oplossing kunnen bieden. Er komt dan direct naast Madurodam ruimte vrij die voor een uitbreiding benut kan worden.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Den Haag helemaal niet zo groen. Den Haag staat vrijwel onderaan de ranglijst groene steden in Nederland. Openbaar groen staat onder grote druk en de door de luchtvervuiling is de lucht is op veel plekken ongezond. GroenLinks pleit daarom voor meer groen in de stad en betere bescherming van de huidige groengebieden.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 8 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1203 keer.