Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 22 januari 2017 om 13:22 uur. 

Ook afscheid van Vlaamse praatpalen

BRUSSEL - Het was al lang aangekondigd: vanaf dit jaar verdwijnen de 1.350 oranje praatpalen langs de Vlaamse snelwegen. Maandag zullen ze allemaal buiten dienst worden gesteld. De Vlaamse regering zou er vanaf 2018 ongeveer 1 miljoen euro per jaar mee besparen.Oranje praatpalen langs de Vlaamse snelwegen, waarmee je kan bellen naar een operator die daarna je oproep doorgeeft. Het is een beeld dat kinderen die nu geboren worden niet meer zullen kennen. De praatpalen zullen erfgoed worden zoals de videocassette, walkmans en teletekst.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag 23 januari met het buitendienst stellen en afplakken van alle 1.350 praatpalen in Vlaanderen. Vanaf dan zal het niet meer mogelijk zijn om er gebruik van te maken.

2 oproepen
Ongeveer 95% van de bevolking heeft een mobiele telefoon en dat was te merken aan het gebruik van de praatpalen. In 2000 waren er in Vlaanderen jaarlijks 27.000 oproepen, in 2010 nog 5.000 en in 2014 nog slechts 3.172. Dat zijn gemiddeld twee oproepen per praatpaal per jaar. À rato van 750 euro werkingskost per praatpaal, waren dit best dure oproepen.

De praatpalen in de tunnels blijven nog actief tot eind mei 2017. Deze worden omgevormd naar een ander noodoproepsysteem. Deze omvorming neemt meer tijd in beslag.

Mooie oude dag
Zo`n 130 zonnepanelen en omvormers, die de praatpalen van stroom voorzien, worden verzameld en verdeeld onder technische scholen. Een tiental praatpalen krijgen een mooi plaatsje in een museum. De rest van de praatpalen worden gerecycleerd volgens de wettelijke normen.

Vanaf 2018 zal de Vlaamse regering, door het buitendienst stellen van de praatpalen, ongeveer 1 miljoen euro op jaarbasis besparen.

Wat te doen bij pech?
Weggebruikers moeten met eigen middelen hulp inroepen als ze bij pech of een ongeval stranden langs de autosnelweg. Enkele tips aan de weggebruikers:

Zorg voor een opgeladen GSM in de wagen / Leg het telefoonnummer van de pechverhelpingsdienst in de wagen / Rij, indien mogelijk, door naar een pechstrook, parkeerplaats of benzinestation / Plaats de gevarendriehoek, die deel uitmaakt van de verplichte uitrusting van een voertuig, ongeveer 100 meter voor de plaats van het incident / Ga bij pech of incident direct achter de vangrail staan met een veiligheidshesje aan / Laat zo snel mogelijk hulp komen

Lukt het niet om door te rijden naar een veilige plek zoals een pechstrook of parkeerplaats, zet de wagen dan zoveel mogelijk rechts van de autosnelweg stil.

Uitschakelen en verwijderen van de praatpalen in Nederland
Vanaf 1 juli worden de praatpalen langs de Nederlandse snelwegen uitgeschakeld. Het duurt ongeveer 3 maanden voordat alle 3350 praatpalen zijn weggehaald.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 7 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 5 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 1207 keer.