Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 14-12-2017, 12:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 25 januari 2017 om 12:38 uur. 

Keervoorziening RandstadRail lijn E in Pijnacker

PIJNACKER-NOOTDORP - Om de spits richting Rotterdam aan te kunnen wil de Metropoolregio Rotterdam Den Haag een keervoorziening aanleggen in het spoor. De beoogde locatie hiervoor is langs de woonwijk Koningshof in Pijnacker, ter hoogte van Kraaienburg.Waarom een keervoorziening voor Metrolijn E?
Een keervoorziening is noodzakelijk om de drukte in de spits richting Rotterdam aan te kunnen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Metropoolregio. Een keervoorziening bestaat uit een opstelspoor naast het doorgaande spoor. Via dit spoor kan de metro terugrijden naar het beginpunt. Een keervoorziening bij Kraaienburg maakt het mogelijk om tussen Rotterdam en Pijnacker-Zuid met 12 in plaats van 6 metro’s per uur te rijden tijdens de ochtend- en avondspits.

Gemeenteraad
In maart neemt de MRDH een besluit over de locatie van de keervoorziening. Voorafgaand aan deze behandeling bespreekt de gemeenteraad of zij instemt met de locatie van deze keervoorziening. 2 februari behandelt de raad dit onderwerp voor het eerst.

Besluit over de keervoorziening
Pijnacker-Nootdorp maakt samen met 22 andere gemeenten onderdeel uit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De Metropoolregio is verantwoordelijk voor alle openbaar vervoer in onze regio en neemt waarschijnlijk op 8 maart een besluit over de aanleg van de keervoorziening. Het college wil de gemeenteraad in februari voorstellen in te stemmen met de aanleg van deze keervoorziening ter hoogte van Kraaienburg.

Vervolg gemeenteraad en MRDH
De gemeenteraad vergadert op 2 februari beeldvormend over de keervoorziening. U heeft de mogelijkheid om tijdens deze raadsvergadering in te spreken. Hierna wordt het voorstel op 9 februari besproken in de oordeelsvormende raadsvergadering. Ook hier kunt u inspreken indien u dit niet al eerder heeft gedaan. Op 16 februari bepaalt de gemeenteraad het standpunt van de gemeente.

Meerderheid van stemmen
In de Bestuurscommissie Vervoersautoriteit van de Metropoolregio worden besluiten bij meerderheid van stemmen aangenomen. Indien een meerderheid van de gemeenten in deze commissie voor de keervoorziening stemt, start de Metropoolregio met de voorbereidingen voor de realisatie. De stem van de gemeente Pijnacker-Nootdorp is hierin dus niet bepalend.

Informatieavond
Dinsdag 31 januari is een informatieavond hierover van 20.00 uur tot 21.30 uur. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom in het Parochiehuis aan de Oostlaan 38A. U krijgt daar informatie over de noodzaak van de frequentieverhoging en de keuze voor een keervoorziening op deze plek. Ook gaan we in op het aspect geluid en de mogelijkheid voor geluidsschermen rondom de keervoorziening. Naast de gemeente is de Metropoolregio en het Ingenieursbureau Movares aanwezig.

Programma
19.30 - 20.00 uur Inloop
20.00 - 20.45 uur Presentatie over de keervoorziening door Ingenieursbureau Movares
20.45 - 21.15 uur Gelegenheid tot het stellen het vragen
21.15 - 21.30 uur Uitleg over het vervolgtraject

Aanmelding informatieavond
Als u op de informatieavond aanwezig wilt zijn, dan stellen wij uw aanmelding zeer op prijs. Dit kan per mail via BEL_sec@pijnacker-nootdorp.nl of telefonisch via telefoonnummer 14 015.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 14 DECEMBER 2017

 - Meisje zwaargewond na val onder RandstadRail - 1 reactie

 - Ingebruikname Hoekse Lijn pas in vierde kwartaal van 2018

 - Werknemers RET krijgen 6,5% meer loon


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 13 DECEMBER 2017

 - OV-reiziger actief geattendeerd op gemiste uitcheck - 7 reacties

 - Rotterdamse VVD wil opheldering over vertraging Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Mondriaanjaar succesvol voor Den HaagGelezen: 1651 keer.