Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 28 januari 2017 om 12:39 uur. 

1.000.000ste R-net reiziger Rotterdam - Dirksland

DEN HAAG - Op woensdag 25 januari is om 11 uur de miljoenste reiziger op de R-net lijn Rotterdam – Dirksland feestelijk begroet. Hanny van Veen kwam met de R-net lijn 436 aan bij het ziekenhuis Dirksland op Goeree-Overflakkee. Zij ontving bloemen en vier dagkaarten.Hanny van Veen: ‘Ik gebruik de bus geregeld om naar vrienden of familie te reizen en voor bezoeken aan het ziekenhuis en ben zeer tevreden over de verbinding.’ Gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland: ‘We zijn verheugd dat reizigers R-net waarderen en in groten getale gebruik maken van de R-net bussen’. De R-net bussen zijn snel en comfortabel en rijden in de spits hoogfrequent. Dat concept werkt, dat zien we ook bij de andere R-net lijnen.’

R-net
R-net (Randstad-net) is een kwaliteitskeurmerk voor openbaar vervoer in de Randstad. Overheden en vervoerders werken hierin samen met als doel de bereikbaarheid met het openbaar vervoer te verbeteren. Alleen snelle, comfortabele, frequente en betrouwbare verbindingen mogen het kwaliteitskeurmerk dragen. Sinds december 2014 rijden R-net bussen in Zuid-Holland op de lijn tussen Leiden en Zoetermeer en sinds december 2015 tussen Rotterdam en Dirksland. Eind 2017 worden ook de busverbindingen tusssen Alphen aan den Rijn en Schiphol, Gouda en Schoonhoven en Leiden en Leiderdorp opgewaardeerd tot R-net.

Hoogfrequente verbinding
De R-net lijnen 436 en 437 verbinden Goeree Overflakkee, de Hoeksche Waard en Rotterdam Zuidplein. De frequentie van minstens vier keer per uur is voor reizigers erg aantrekkelijk. Het aantal reizigers op de R-net lijnen 436/437 in Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee is sinds de aanvang in december 2015 dan ook aanzienlijk gegroeid. Voor introductie van de R-net lijn heeft de provincie Zuid-Holland bushaltes vernieuwd, nieuwe of extra fietsenstallingen gerealiseerd en digitale reisinformatie-panelen geplaatst, overeenkomstig de R-net formule.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 7 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 4 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 1111 keer.