Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 14-12-2017, 12:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 29 januari 2017 om 14:27 uur. 

CDA zoekt korte termijn-oplossingen voor P+R bij halte Nootdorp

PIJNACKER-NOOTDORP - De CDA-fractie wil een goedkope korte termijn-oplossing voor het parkeerprobleem bij halte Nootdorp van de RandstadRail. Die zou prima gevonden kunnen worden als automobilisten wordt toegestaan om half op de weg en half in de berm te parkeren op de braakliggende stukken grond bij de halte.Je hebt slechts een pot verf nodig om een aantal parkeervakken aan te duiden, zegt raadslid Edward de Lanoy namens de fractie.

Eerlijk Alternatief, VVD, Gemeentebelangen en het CDA dienden eind september een motie in waarin het college werd gevraagd om een snelle oplossing van de parkeerproblematiek rond de halte Nootdorp. Die motie werd vrijwel raadsbreed aangenomen; alleen CU-SGP stemde tegen. Het college van B & W reageerde in december in een brief aan de raad met slechts één mogelijke oplossing: de aanleg van 19 parkeerplaatsen voor een bedrag van 38.000 euro. Dat zou dan een permanente uitbreiding van de parkeercapaciteit zijn. Maar gezien de hoge kosten die daarmee gepaard gaan gaf het college ook aan liever het onderzoek af te wachten dat de Metropoolregio uitvoert naar de parkeerproblemen langs de RandstadRail.

“Dat snap ik wel, want 38.000 euro is een hoop geld en als de MRDH met een oplossing komt, dan wordt dat door de Vervoersregio betaald”, zegt Edward de Lanoy. “Maar wachten op dat onderzoek doet geen recht aan de motie die in de raad is aangenomen. Het is heel goed mogelijk om een tijdelijke voorziening te maken. Dat is echt nodig, want nu hebben de bewoners van buurtje aan de andere kant van de halte veel overlast van mensen die daar hun auto proberen kwijt te raken.”
Het raadslid wijst op de oplossing die de gemeente Den Haag op de Brasserskade heeft gekozen. Daar zijn ook veel extra parkeerplaatsen gecreëerd door auto’s toe te staan half op de stoep te parkeren. “Dat doen we zelf aan de zijkant van het gemeentehuis ook. Dat is dus een prima oplossing die snel te realiseren is en die haast niets kost. Ja, een bus verf.”

De CDA-fractie maakte donderdagavond 26 januari 2017 gebruik van het vragenuur aan het eind van de gemeenteraadsvergadering om aan het college te vragen wat het van deze oplossing vindt.

Het college van B & W van Pijnacker-Nootdorp voelt niets voor het voorstel van de CDA-fractie, meldt pijnacker-nootdorp.tv.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 14 DECEMBER 2017

 - Meisje zwaargewond na val onder RandstadRail - 1 reactie

 - Ingebruikname Hoekse Lijn pas in vierde kwartaal van 2018

 - Werknemers RET krijgen 6,5% meer loon


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 13 DECEMBER 2017

 - OV-reiziger actief geattendeerd op gemiste uitcheck - 7 reacties

 - Rotterdamse VVD wil opheldering over vertraging Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Mondriaanjaar succesvol voor Den HaagGelezen: 1185 keer.