Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 4 februari 2017 om 15:45 uur. 

Consumentenbond: Nu anonieme OV-chipkaarten nog

DEN HAAG - Houders van persoonlijke (verlopen) OV-chipkaarten kunnen binnenkort gratis het saldo van hun kaart afhalen. Dat kan, tot een bedrag van €30, aan een balie op grotere stations. Nu kost dat nog €1. Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur & Milieu) deed die belofte aan de Tweede Kamer, na jarenlang aandringen van Consumentenbond en Rover.De Consumentenbond is blij met de toezegging van de staatssecretaris en OV-chipkaartbedrijf Translink. Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘Betalen om iemand geld uit jouw eigen reisportemonnee te laten halen is natuurlijk heel vreemd. Goed dat dat nu voor een bepaalde groep wordt afgeschaft, maar daarmee zijn we er nog niet. Ook voor houders van anonieme kaarten moet die mogelijkheid er komen.’

Consumenten met een anonieme kaart blijven de toeslag van €1 nog wel betalen. Bovendien moeten zij aan de balie persoonlijke gegevens overleggen. Combée: ‘Dat is buitengewoon ongewenst; mensen kiezen niet voor niets voor een anonieme kaart.’

Translink zegt ook te werken aan een simpelere procedure om geld terug te vragen bij een saldo hoger dan €30. Op dit moment is dat bijzonder omslachtig: consumenten moeten daarvoor een formulier uitprinten en die samen met de verlopen kaart opsturen naar Translink.

Goedkoper en makkelijker
De Consumentenbond is al langere tijd, samen met andere consumenten- en reizigersorganisaties, in gesprek met de vervoerders en Translink om het gebruik van de OV-chipkaart goedkoper en makkelijker te maken. Een OV-chipkaart kost €7,50 en is maar 5 jaar geldig. Een vervangende kaart (als de kaart stuk is) kost zelfs €11. De Consumentenbond wil dat de OV-chipkaart gratis wordt vervangen aan het einde van de geldigheidsduur en bij een onzichtbaar defect.

Eerder deze week meldde Translink dat er 5 miljoen euro op verlopen, merendeels anonieme, chipkaarten staat. De Consumentenbond stelt voor dat geld, als het niet (meer) terug kan naar de reiziger, te gebruiken voor het eenvoudiger en goedkoper maken van de kaart voor alle reizigers.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 19 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 5 reactiesGelezen: 1099 keer.