Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 4 februari 2017 om 15:53 uur. 

Eerste testrit tram voor de Uithoflijn goed verlopen

UTRECHT - Rond 1 uur `s nachts op donderdag 2 februari was het zover: de eerste tram die is geleverd voor de Uithoflijn mocht de trambaan op. Deze eerste testrit is succesvol verlopen. De nieuwe tram van het type Urbos 100 reed langzaam en onder begeleiding van verkeersregelaars de remise af en maakte zijn eerste rit naar het Jaarbeursplein in Utrecht en terug.Alle 27 nieuwe trams (pdf, 2 MB) voor de Uithoflijn maken testritten op het traject tussen de remise en station Utrecht Centraal, vanaf nu tot en met juli 2017. Deze ritten vinden `s nachts plaats, op werkdagen tussen 0.30 en 5.00 uur. De ritten worden `s nachts uitgevoerd omdat het reguliere openbaar vervoer dan geen hinder ondervindt. Tussen de tramhalte bij de Vasco da Gamalaan en het 5 Mei Plein in Utrecht voeren we met alle nieuwe trams ook speciale remtesten uit. Voor dit traject is gekozen, omdat hier een recht stuk trambaan is met relatief weinig bewoners in de directe omgeving.

Remtesten in wijk Kanaleneiland
De oversteek van de trambaan ter hoogte van Park Transwijk wordt tijdens de remtesten beveiligd. Tussen de halte Vasco da Gamalaan en het 5 mei plein maken de trams snelheid, oplopend naar 70 kilometer per uur. De laatste 200 meter remmen de trams. Dit geluid kan hoorbaar zijn in de directe omgeving. Een bijzondere remtest is de noodstop. Daarbij valt vanonder de tram een blok op het spoor. Dit geluid zal waarschijnlijk goed hoorbaar zijn. Andere geluiden proberen we te beperken. Zo zetten we alle bellen en de hoorn van de tram uit.

Bewonersbrief
Bewoners langs dit traject van de trambaan hebben we vanwege mogelijke geluidsoverlast van deze remtesten met een brief op de hoogte gesteld.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 8 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1551 keer.