Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 14 februari 2017 om 13:58 uur. 

Werkzaamheden Raamweg eind maart van start

DEN HAAG - Den Haag voert vanaf dit voorjaar groot onderhoud uit aan de belangrijke verkeersader Raamweg-Koningskade-Zuid-Hollandlaan. De Raamweg gaat dan negen weken grotendeels dicht. Ook de Zuid-Hollandlaan gaat `s nachts één week dicht. Dit gaat gepaard met veel verkeershinder en extra drukte op de weg.De Raamweg-Koningskade-Zuid-Hollandlaan is een van de drukste routes tussen het centrum van Den Haag en Scheveningen. Dagelijks rijden er zo`n 60 duizend voertuigen overheen. Vanaf 26 maart vervangt Den Haag hier de riolering. ‘Het riool is op sommige plaatsen al bijna 100 jaar oud en uitstel is onverantwoord`, zegt wethouder Tom de Bruijn (Verkeer). ‘Omdat de buizen meer dan vier meter diep liggen, moeten we hiervoor de hele weg worden openbreken. We vernieuwen dan gelijk ook het asfalt.`

Verkeershinder
De werkzaamheden op de Raamweg-Koningskade zullen voor verkeershinder zorgen. Weggebruikers in de directe omgeving van de Raamweg-Koningskade krijgen te maken met afsluitingen en extra drukte, met name in Benoordenhout en de Archipelbuurt. Ook op andere plekken in Den Haag is er hinder.

Bereikbaarheid
Den Haag doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de stad bereikbaar blijft. Woningen en bedrijven blijven te allen tijde bereikbaar, maar de werkzaamheden zullen hinder veroorzaken. De gemeente heeft het werk dat de grootste hinder veroorzaakt zo gepland dat het zo kort mogelijk duurt.
‘De aannemer gaat tijdens de afsluiting van de Raamweg-Koningskade in dubbele shifts aan het werk, zodat we langere dagen kunnen maken. Ook zijn we steeds op zaterdag aan slag. Een aantal weekenden gaat het werk 24/7 door,` zegt De Bruijn. ‘Alles om het werk op de doorgaande route voor het zomerseizoen klaar te hebben.`

Omleidingsroutes
Als de Raamweg-Koningskade is afgesloten, kan het verkeer de stad bereiken via de S200 (buitenring). Weggebruikers kunnen dan bovenlangs via de N440 (Hubertustunnel) en de N14 (Sijtwendetunnel) of onderlangs via de N211 (Lozerlaan).

De gemeente zet elektronische routeborden in die aangeven wat op dat moment de snelste route is. De omleidingen kunnen dus per dag verschillen, maar verkeer dat de aanwijzingen volgt, rijdt wel over de meest optimale route. De gemeente neemt maatregelen tegen sluipverkeer in de wijken en zet op grote schaal verkeersregelaars in.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 19 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 5 reactiesGelezen: 1104 keer.