Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 21-1-2018, 17:25 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 14 februari 2017 om 13:59 uur. 

GroenLinks blij dat provincie korte metten maakt met Haagse strandhuisjes

DEN HAAG - De provincie Zuid-Holland heeft bezwaar ingediend tegen de bouw van 35 strandhuisjes bij Kijkduin. Dit blijkt uit de antwoorden op vragen van GroenLinks. Volgens de provincie past de bouw van de strandhuisjes niet binnen het huidige kustbeleid en kan het schadelijk zijn voor de kustveiligheid en de natuur in dit gebied.Nadat de rechter de vorige vergunning vernietigde, verleende de gemeente Den Haag eind vorig jaar een nieuwe vergunning. Het bezwaar van de provincie tegen dit besluit van de gemeente Den Haag is opmerkelijk. De gemeente had juist de indruk gewekt dat de vergunning in overleg met de provincie was afgegeven.

Arjen Kapteijns, fractievoorzitter voor GroenLinks in de Haagse gemeenteraad, is verbijsterd door het bericht van de provincie. “Wethouder Revis schetste een heel ander beeld en gaf aan dat de vergunning in overleg met de provincie is verleend. Dit verhaal deugt niet. Het is volkomen terecht dat de provincie korte metten maakt met de plannen van de gemeente.”

GroenLinks Statenlid Anneloes van Hunnik reageert ook positief op het bezwaar van de provincie. “GroenLinks zet zich al lange tijd in voor de bescherming van de Zuid-Hollandse kust. We moeten zuinig zijn op onze duinen. Wij hechten veel waarde aan de bijzondere kwaliteiten van de Zuid-Hollandse stranden zoals rust, ruimte en ecologie. Deze waarden moeten beschermd worden. Het is goed dat de gedeputeerde haar verantwoordelijkheid neemt en de gemeente Den Haag niet haar gang laat gaan.”

Op verzoek van GroenLinks praat de Haagse gemeenteraad op 9 maart met de wethouder over de strandhuisjes.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaap


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 5 reacties

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden - 1 reactieGelezen: 1085 keer.