Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-1-2018, 13:30 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 16 februari 2017 om 14:44 uur. 

Ambulancemedewerkers willen geen aanbesteding ambulancezorg

DEN HAAG - Ambulancemedewerkers verenigd in FNV Zorg & Welzijn roepen minister Schippers op om het ambulancewerk niet aan te besteden maar weg te houden van marktwerking en van private ondernemingen met een winstoogmerk.Op 16 februari debatteert de Tweede Kamer over hoe de ambulancezorg na 2020 in Nederland wettelijk moet worden geregeld. Eind 2019 verloopt de huidige wetgeving.

Geen koopwaar
‘Ambulances zijn er voor “als elke minuut telt” en zijn geen koopwaar’, zegt Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. ‘De wetgever dient er voor te zorgen dat de ambulancezorg zich professioneel verder kan ontwikkelen en zorg van hoge kwaliteit kan leveren, zowel bij acuut levensgevaar als bij rampen. Als de overheid deze zorg om de zoveel tijd uitbesteedt of overlaat aan private ondernemingen die er aan willen verdienen, dan is het met het huidig niveau van ambulancezorg snel gedaan.’

Deze opvatting wordt breed gedeeld door het ambulancepersoneel. Vorig jaar hebben zo’n 1.000 medewerkers een petitie aan de vaste Kamercommissie VWS aangeboden met deze boodschap. De medewerkers zijn heel bezorgd over hoe een en ander in Denemarken is gelopen. Na aanbesteding is de nieuwe ambulance-uitvoerder al heel snel failliet gegaan. Een grote chaos was het gevolg.

FNV-visie
FNV Zorg & Welzijn heeft zijn eigen visie opgetekend en aangeboden aan alle grote politieke fracties die vandaag over dit onderwerp met de minister in debat gaan. De minister heeft inmiddels via een bureau onderzoek laten doen naar mogelijke scenario’s. Of daarbij ook aanbesteding als optie is onderzocht, is niet helder.

FNV Zorg & Welzijn vindt dat de minister snel duidelijkheid moet geven en Deense toestanden moet voorkomen. Seifert: ‘Wij vragen de minister en de Tweede Kamer met klem om vooral opties te bespreken waarbij de overheid de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de ambulancezorg blijft houden. Dit moet onder voldoende regie en toezicht gebeuren. Dat kan door de minister zelf, zoals nu, of door gemeenten of de veiligheidsregio’s. FNV Zorg & Welzijn heeft helaas, naast de ontwikkelingen in Denemarken, in andere zorgsectoren in eigen land al moeten constateren dat aanbestedingen de kwaliteit van de zorg geen goed doen. Zorginstellingen gaan failliet, werknemers raken massaal hun baan kwijt en de continuïteit van de zorg loopt gevaar. Laten we dit alsjeblieft voorkomen bij de ambulancezorg! Die ligt tot nu toe in ons land op een hoog niveau.’
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 4 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 17 JANUARI 2018

 - Startstation E-lijn genomineerd voor Nieuwe Berlagevlag 2017 - 10 reacties

 - 50PLUS: Geef prioriteit aan betaalbaarheid OV

 - Staatssecretaris bekijkt mogelijkheden OV rond oudejaarsavond - 4 reactiesGelezen: 1041 keer.