Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 19 februari 2017 om 13:24 uur. 

D66 wil realistische geluidsnormen Grote Markt

DEN HAAG - Horecaondernemers hebben aan de bel getrokken over de milieuwetgeving die geldt voor horecagebieden. De geluidsnormen blijken onrealistisch. Hierdoor gaat bijvoorbeeld de populaire salsa-avond in de Boterwaag niet meer door.”Ondernemers zitten klem tussen wet en welwillendheid.” aldus Daniel Scheper. “D66 wil een bruisend uitgaansleven voor Den Haag. Ondernemers zijn daar de kartrekkers van en ook het college heeft zich aan die wens gecommitteerd. Vanzelfsprekend houdt dat in dat horecaondernemers naar alle redelijkheid ruimte krijgen om te dit mogelijk te maken.”

Op dit moment hebben het Plein en de Grote Markt 24-uurs vergunningen. Voor ondernemers is het onmogelijk om deze volledig te benutten. Want ’s avonds geldt een geluidsnorm van 40 decibel (fluisterniveau). In de praktijk betekent dat een overschrijding elke keer dat de deur open gaat. Scheper: “Dat kan niet de bedoeling zijn. D66 ziet graag dat deze regelgeving die valt onder de milieuwet in lijn wordt gebracht met reële normen. Het liefst zie ik dat de uitgaansgebieden een uitzondering worden op de fluisternorm. Zoals dat ook voor bedrijvigheid op Scheveningen gebeurt. Daarvoor moeten we in gesprek met de provincie. Wat mij betreft moet er snel weer gesalsadanst worden op de grote markt in de Boterwaag.”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 1205 keer.