Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 2 maart 2017 om 13:42 uur. 

Met de NZH-bus onderweg

HAARLEM - Woensdag heeft Wim Vink het tweede fotoboek over NZH-autobussen aangekondigd. Na een half jaar contacten leggen, foto’s uitzoeken, digitaal maken, nabewerken en er een verhaaltje bijgemaakt te hebben, heeft hij deze week het manuscript van dat volgende fotoboek naar de uitgever kunnen sturen.Hebt u vroeger wel eens met een bus van de NZH meegereden? Naar uw werk, met de voetbalclub, naar het zwembad of op schoolreisje? Of bent u zelf chauffeur op deze bussen geweest of deed u ander werk bij dit bedrijf? Dan zal dit boek vol met herinneringen u zeker aanspreken.

In zijn jonge jaren kwam geboren Amsterdammer Wim Vink al vroeg in aanraking met de NZH. Eerst met de tram (naar Zandvoort), maar na het verdwijnen daarvan kwam de bus in beeld. In zijn latere woonplaats Zwanenburg kwam hij die bussen weer tegen en ging ze ook fotograferen. Het NZH-gebied werd dikwijls rondgereisd met een dagkaart en zo kreeg hij een beeld van het wagenpark en de lijnen die werden bereden.

Nu vele jaren later overzag hij zijn fotocollecties en kreeg het idee een fotoboek over de NZH bussen samen te stellen. Samen met Frank van den Boogert en Kees van der Zwaard, maar ook met bereidwillige hulp van het NZH Vervoer Museum in Haarlem is dit boek tot stand gekomen. Deze uitgave bevat een beperkt aantal foto’s van de periode voor de Tweede Wereldoorlog, want de nadruk ligt op het tijdvak daarna tot en met einde van het bedrijf in 1999. Aansluitend zijn er foto’s opgenomen van voormalige NZH-bussen bij Connexxion, het bedrijf waarin de NZH opging. Veel bussen kregen na hun werkzame leven bij de NZH nog een nieuwe eigenaar. Daarom zult u in dit boek ook afbeeldingen aantreffen van bedrijven die tweedehands NZH-autobussen hebben ingezet.

Dit fotoboek zal op 13 mei 2017 gaan verschijnen en zal 168 pagina’s omvatten, waarvan 162 foto’s zowel in zwart/wit als in kleur. De prijs is € 19,95. Wie vóór 13 mei 2017 intekent zal een korting van € 2,50 genieten.

Als u belangstelling voor dit fotoboek hebt, kunt u zich schriftelijk aanmelden bij de Uitgeverij De Alk, Koedijkerstraat 39 1823 CR Alkmaar of door middel van een e-mail aan info@alk.nl. Uw interesse wordt dan vastgelegd zodat u verzekerd bent van toezending. (Graag uw naam, volledig adres en aantal gewenste exemplaren opgeven onder vermelding van “NZH-boek”.)

Op zaterdag 13 mei 2017 wordt het boek officieel in het NZH-Vervoer Museum gepresenteerd. Die dag bestaat de mogelijkheid tot signeren van een exemplaar door de samensteller. Houdt het programma is de gaten op www.nzh-vervoermuseum.nl.

Financieel wordt Wim Vink er niets wijzer van, dat is zijn bewuste keuze. Hij laat eventuele positieve zaken rechtstreeks ten goede komen aan een museaal doel.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 8 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1460 keer.