Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 15-12-2017, 20:39 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 3 maart 2017 om 14:56 uur. 

Ook zijstraat versmald voor nieuwe tram op Haagweg Rijswijk

RIJSWIJK - De Acacialaan tussen de Eiklaan en de Haagweg is vanaf maandag 13 tot en met zondag 26 maart afgesloten voor verkeer. In de periode versmalt de gemeente dit weggedeelte van twee rijbanen naar één. De wegversmalling is nodig omdat er een nieuwe tram op de route van lijn 15 gaat rijden.De nieuwe trams zijn breder dan de trams die nu in gebruik zijn. Daardoor zou het kunnen gebeuren dat vrachtwagens die vanuit de Acacialaan de Haagweg oprijden, een langsrijdende tram raken. Om dat te voorkomen, gaat de gemeente de Acacialaan opnieuw inrichten.

Inloopbijeenkomst
Heeft u vragen over de wegversmalling? De gemeente houdt op woensdag 8 maart tussen 17.00 en 19.00 uur in de Werf aan de Steenplaetsstraat een inloopbijeenkomst voor omwonenden. Wethouder René van Hemert en medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Werkzaamheden op korte termijn
De werkzaamheden beginnen op maandag 13 maart en duren tot en met zondag 26 maart. Weggebruikers krijgen in deze periode te maken met de volgende maatregelen:
>de Acacialaan tussen de Eiklaan en de Haagweg is afgesloten;
vanaf vrijdagavond 24 maart tot en met zaterdagavond 25 maart is het kruispunt Acacialaan – Haagweg helemaal afgesloten;
>doorgaand verkeer door de Acacialaan is in de hele periode niet mogelijk. Op de Acacialaan tussen de Sir Winston Churchilllaan en de Eiklaan geldt tweerichtingsverkeer;
>automobilisten kunnen niet vanuit de Eiklaan de Acacialaan inrijden. In de Eiklaan tussen de Acacialaan en de Ottoburgstraat/Verhagen Metmanstraat geldt tweerichtingsverkeer.
>De woningen blijven tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar voor de hulpdiensten. Ook de route voor hulpdiensten richting Ypenburg over de Hoornbrug blijft altijd beschikbaar.

Omleidingen
>In de periode van 13 tot en met 25 maart wordt verkeer van de Acacialaan richting A4/A13 bij de kruising Burgemeester Elsenlaan – Sir Winston Churchilllaan via de Burgemeester Elsenlaan – Veraartlaan – Diepenhorstlaan omgeleid naar de A4.
>In het weekend van 24/25 maart wordt het verkeer naar de A4 omgeleid via de Lindelaan, Hendrik Ravesteijnplein, Burgemeester Elsenlaan, Veraartlaan en de Diepenhorstlaan.

Werkzaamheden na 26 maart
De werkzaamheden moeten op 26 maart klaar zijn. Op 27 maart begint de gemeente Den Haag namelijk aan grootschalige werkzaamheden op de Raamweg en de Koningskade. Rijswijk heeft de afspraak gemaakt met Den Haag dat er dan geen werkzaamheden plaatsvinden op de andere toegangswegen van en naar Den Haag.

Werkzaamheden na de zomer
Na de zomervakantie gaat de gemeente de Acacialaan tussen de Eiklaan en de Sir Winston Churchilllaan opnieuw inrichten. De straat krijgt ook daar één rijstrook. Daarnaast komen een fietsstrook voor fietsers in de richting van de Hoornbrug en aan weerszijden parkeerplaatsen. De nieuwe indeling is vergelijkbaar met die van de Rembrandtkade.

Sinds kort rijdt HTM met de Avenio-trams in proefbedrijf (zonder passagiers) op lijn 15.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 10 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 14 DECEMBER 2017

 - Meisje zwaargewond na val onder RandstadRail - 5 reacties

 - Ingebruikname Hoekse Lijn pas in vierde kwartaal van 2018 - 3 reacties

 - Werknemers RET krijgen 6,5% meer loonGelezen: 1366 keer.