Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 4 maart 2017 om 13:54 uur. 

Onafhankelijk Delft: “Het tocht als in de hel in de stationshal van Delft“

door Jan Peter de Wit

DELFT - Het is niet te harden van de kou en tocht in de stationshal. Alle zeven draaideuren staan sinds februari 2015 open. In 2015 bleek een draaideur opengeklapt te zijn door de drukgolf van een passerende trein. De oplossing laat nog tot eind 2017 op zich wachten zei VVD wethouder Harpe. Drie jaar de deuren open laten staan is bizar lang.


Alle zeven draaideuren van de nieuwe stationshal staan dag en nacht open.

Een ijspaleis is er niets bij. De winkels en Starbucks hebben zoveel mogelijk de deuren dicht. Maar aangezien NS eigenaar is van de stationshal zitten ze aan het huurcontract vast. Iedereen probeert zo snel mogelijk uit dit ijskoude tochtgat te vluchten.

De planning was dat in het derde kwartaal van 2016 weer sprake zou zijn van een dichte stationshal. Mag ook wel met een gebouw van €100 miljoen. De totale kosten van alle aanpassingen aan de tunnelbuizen nodig voor het drukprobleem liggen tussen de 3 en 5 miljoen euro staat in een nota uit februari 2016. Wie dat gaat betalen is mij nog niet duidelijk. Onafhankelijk Delft gaat er van uit dat de gemeente (OBS) dat niet is.

De betrokken partijen zijn ProRail, OBS, NS Stations (eigenaar en exploitant van de stationshal), NS Reizigers, Mecanoo (architect van het stadskantoor en de bovengrondse stationshal en DRB (de voor het tunnel- en stationsontwerp verantwoordelijke combinatie van DHV, Benthem Crouwel Architekten en Railinfra Solutions).

Jan Peter de Wit vermoedt dat de verdeling van de kosten de enorme tijdsoverschrijding veroorzaakt. Hij zal VVD wethouder Harpe hier binnenkort in de commissie Ruimte & Verkeer nadere vragen over stellen.

HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 1302 keer.