Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 15-12-2017, 20:39 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 17 maart 2017 om 13:58 uur. 

Groep de Mos: ‘Laten we wat trotser zijn op ons Mobiel Erfgoed!’

DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft de bruikleenovereenkomst met de Stichting Haags Bus Museum aan de Binckhorstlaan 215 C opgezegd, met als gevolg dat er geen ruimte meer is voor de historische collectie autobussen.Voor het enige door de gemeente geboden alternatief, een pand verderop in het Bickhorstgebied, moet door de stichting een marktconforme huurprijs worden opgehoest van € 44.000 per jaar. Onbetaalbaar!

“De museumbussen zijn opgenomen in het Nationaal Register Mobiel Erfgoed en verzorgen onder meer het vervoer tijdens de Haagse Museumnacht. Als we in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden denken, kan dit een volwaardig Bus Museum worden met bussen uit zowel Den Haag als uit de directe regio”, aldus Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos, die in de bres springt voor de in het nauw zittende stichting. “We moeten er als gemeente juist alles aan doen om organisaties zoals deze te faciliteren. Als zij vaker hun bussen kunnen tonen aan het publiek, is het weer een extra reden om Den Haag te bezoeken”.

Groep de Mos wil op de eerste plaats dat de gemeente meehelpt in het vinden van een nieuwe locatie, waarbij geen marktconforme tarieven worden gerekend.

“Daarnaast wil ik dat de gemeente mee gaat helpen om van de oude-bussen-verzameling een volwaardig Bus Museum te maken. Omdat de helft van de collectie bestaat uit streekbussen, kan het daarbij ook randgemeenten betrekken. En uiteraard moet de gemeente connecties hebben die een crowdfunding actie tot een succes kunnen maken”, aldus De Mos die vragen stelt aan het stadsbestuur.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 8 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 14 DECEMBER 2017

 - Meisje zwaargewond na val onder RandstadRail - 5 reacties

 - Ingebruikname Hoekse Lijn pas in vierde kwartaal van 2018 - 3 reacties

 - Werknemers RET krijgen 6,5% meer loonGelezen: 3581 keer.