Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 20 maart 2017 om 14:53 uur. 

Zondag 26 maart nostalgische treinritten Hoekse Lijn

UTRECHT - De spoorlijn van Rotterdam Centraal naar Hoek van Holland werd in augustus 1891 in gebruik genomen en bestaat dus ruim 125 jaar. In de nacht van 31 maart op 1 april rijdt de laatste trein over dit spoor. Vanaf dat moment wordt er gewerkt om het spoor aan te sluiten op het metronet van RET en zullen ook de stations worden verbouwd tot metrostations.In september moet alles gereed zijn en rijdt de eerste metro naar Hoek van Holland. Van april tot september rijden er bussen van RET om reizigers te vervoeren.

Internationaal station Hoek van Holland
De Hoekse Lijn was vroeger één van de belangrijkste spoorlijnen voor internationaal treinverkeer. Reizigers die van en naar Engeland reisden met de boot namen de trein over de Hoekse lijn naar alle uithoeken van Europa; er reden treinen van Hoek van Holland naar Zwitserland en Berlijn en na de tweede wereldoorlog kon men zelfs vanuit Hoek van Holland zonder overstappen naar Scandinavie en Rusland. Met de trein kon je van Hoek van Holland naar Peking met maar één keer overstap. Internationale treinen waren slaaptreinen, met complete catering aan boord. De laatste `Warszawa Express`, naar Warschau, reed in 1993. In 2007 werd de catamarandienst van Stenaline vanaf Hoek van Holland opgeheven en reden er alleen Sprinters op het traject.

Afscheid
Dit jaar nemen NS, ProRail en treinreizigers afscheid van elkaar op de Hoekse Lijn. In de nacht van 31 maart op 1 april rijdt de laatste trein naar Hoek van Holland Haven. Daarna worden het spoor en de stations verbouwd en gaat RET in het najaar met metro`s rijden van- en naar Hoek van Holland. De laatste trein zal een feestelijke rit worden met genodigden en entertainment.

Nostalgische treinritten
Op zondag 26 maart rijden in het kader van het afscheid van de Hoekse Lijn nostalgische treinen op het traject tussen Hoek van Holland en wordt er één retourrit gemaakt naar Amsterdam, zoals vroeger de boottrein reed. Voor de boottrein, die wordt georganiseerd door de stichting Hondekop, is de inschrijving helaas gesloten. Voor de andere ritten met mat `64, `46 en `54 is een apart kaartje nodig. Reizigers checken in- en uit met hun ov-chipkaart. Om te voorkomen dat het te druk wordt tijdens de historische ritten zijn er historische kaartjes gedrukt. Deze zijn op de dag zelf te verkrijgen op het perron.

Fototentoonstelling op Rotterdam Centraal
Omdat een spoorlijn met zo`n lange en bijzondere geschiedenis bol staat van de prachtige verhalen verdient dit een tentoonstelling. Vanaf 20 maart tot en met 26 maart is in de hal van Rotterdam Centraal een tentoonstelling te zien over de Hoekse Lijn. Met oude foto`s en verhalen voor een vleugje sentiment rondom het afscheid van de Hoekse Lijn.HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 4 reacties

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 11 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 1756 keer.