Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 14-12-2017, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 23 maart 2017 om 17:24 uur. 

Arriva en de provincie ondertekenen uitvoeringsovereenkomst elektrische bussen

DEN HAAG - Woensdag 22 maart hebben Arriva en de provincie Zuid-Holland de uitvoeringsovereenkomst ondertekend voor de levering en inzet van 5 elektrische bussen. Deze nieuwe elektrische bussen worden vanaf juli 2017 ingezet op lijn 10 in Dordrecht en op de lijnen 1 t/m 4 in Gorinchem.


Van links naar rechts: Andre Cnossen (Arriva), Floor Vermeulen (Gedeputeerde), Rik van der Linden (gemeente Dordrecht), Hans Tanis (Drechtsteden) en Hans Freye (gemeente Alblasserwaard Vijfheerenlanden)

Deze innovatieve bussen kennen geen uitstoot van uitlaatgassen en zijn bovendien stiller. De uitvoeringsovereenkomst is getekend door Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer & Vervoer van de provincie Zuid-Holland, en André Cnossen, directeur Operations van Arriva Nederland.

In de uitvoeringsovereenkomst is onder andere opgenomen wat de specificaties van de elektrische bussen moeten zijn, de leveringsvoorwaarden en hoe de elektrische bussen worden ingezet. De wethouders verkeer en vervoer Hans Tanis van de Drechtsteden, Rik van der Linden van de gemeente Dordrecht en Hans Freije van Alblasserwaard Vijfheerenlanden waren ook aanwezig bij de ondertekening. Gedeputeerde Floor Vermeulen: “Het is een mooie stap naar CO2-neutraal OV. Met deze vijf nieuwe elektrische bussen, 51 hybride bussen en straks ook een aantal waterstofbussen zijn we goed op weg naar de toekomst.”

Duurzaam materieel
n Dordrecht gaat het type Iveco Rosero First rijden, dit zijn stille en lichte, kleinere bussen. Ideaal voor de oude binnenstad. Deze drie bussen gaan rijden op lijn 10, waardoor deze lijn geheel elektrisch wordt gereden. In Gorinchem gaat Arriva twee VDL Citea LLE 99-E inzetten. Deze bussen gaan rijden op lijn 1 t/m 4 gedurende de spits. Beide type bussen zijn vanwege de lagenvloerconstructie bij de in- en uitstapdeur optimaal toegankelijk voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens. De elektrische bussen worden gedurende de daluren en in de nacht opgeladen op de Arriva-vestigingen. Hiervoor worden binnenkort laadvoorzieningen gerealiseerd.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 14 DECEMBER 2017

 - Meisje zwaargewond na val onder RandstadRail - 1 reactie

 - Ingebruikname Hoekse Lijn pas in vierde kwartaal van 2018 - 1 reactie

 - Werknemers RET krijgen 6,5% meer loon


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 13 DECEMBER 2017

 - OV-reiziger actief geattendeerd op gemiste uitcheck - 7 reacties

 - Rotterdamse VVD wil opheldering over vertraging Hoekse Lijn - 5 reacties

 - Mondriaanjaar succesvol voor Den HaagGelezen: 946 keer.