Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 14-12-2017, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 26 maart 2017 om 13:29 uur. 

Werkzaamheden Raamweg van start

DEN HAAG - Het onderhoud aan de Raamweg-Koningskade begint. Vanaf zondagavond 26 maart plaatst Den Haag de eerste afzettingen op de drukke verkeersader. Weggebruikers moeten rekening houden met flinke hinder: extra reistijd, omleidingen en afsluitingen. Op 23 juni is het werk op de doorgaande route afgerond.Verkeer op de drukke route tussen Scheveningen en het centrum van Den Haag gaat het merken: vanaf zondagavond 26 maart is de Raamweg richting de A12/Utrechtsebaan grotendeels afgesloten. Dan begint de eerste fase van onderhoudswerkzaamheden op de doorgaande route Raamweg-Koningskade. Den Haag vervangt er het riool, dat op sommige plaatsen meer dan 100 jaar oud is.

Drukke route
De Raamweg-Koningskade is een van de drukste routes tussen het centrum van Den Haag en Scheveningen. Dagelijks rijden er zo`n 60 duizend voertuigen overheen. ‘Werkzaamheden op zo`n centrale verkeersader hebben gevolgen voor de hele stad`, zegt wethouder Tom de Bruijn (financiën, verkeer, vervoer en milieu). ‘We doen er alles aan om de overlast te beperken. Maar dat de hinder fors kan zijn, staat vast.`

Hinder
De eerste vier weken blijft de Raamweg richting Scheveningen open voor verkeer. Het tweede en het derde weekend in april (het paasweekend) is de Raamweg-Koningskade in beide richtingen grotendeels afgesloten. De meeste hinder verwacht Den Haag vanaf 24 april, als de drukke verkeersader in beide richtingen negen weken dicht gaat tussen de Javastraat en de Laan Copes van Cattenburch. Vanaf 23 juni is het werk op de doorgaande route voorbij. In de wijken is de hinder nog fors, maar voor de rest van de stad is de overlast een stuk minder. Op 1 september is het werk klaar.

Bereikbaarheidsspecials MKB
Den Haag neemt verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat de hinder zo veel mogelijk beperkt blijft. Zo is er een website met actuele routeinformatie die organisaties in Den Haag ook zelf kunnen delen met hun klanten, bezoekers of leveranciers: raamwegdenhaag.nl.

Voor het MKB organiseert de gemeente een aantal bereikbaarheidsspecials, zoals probeerkaartjes voor de Haagse tram en honderden gratis parkeerkaarten voor P+R-terrein Laakhaven. Met zo`n kaart kunnen weggebruikers een dag gratis parkeren en makkelijk overstappen op het openbaar vervoer. ‘Onze acties lopen goed`, zegt de wethouder. ‘Al meer dan 35 bedrijven doen mee. We hebben honderden probeerkaarten voor het OV vergeven. Haagse bedrijven zijn gemotiveerd om de stad bereikbaar te houden.`
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 14 DECEMBER 2017

 - Meisje zwaargewond na val onder RandstadRail - 2 reacties

 - Ingebruikname Hoekse Lijn pas in vierde kwartaal van 2018 - 1 reactie

 - Werknemers RET krijgen 6,5% meer loon


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 13 DECEMBER 2017

 - OV-reiziger actief geattendeerd op gemiste uitcheck - 7 reacties

 - Rotterdamse VVD wil opheldering over vertraging Hoekse Lijn - 5 reacties

 - Mondriaanjaar succesvol voor Den HaagGelezen: 1003 keer.