Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 14-12-2017, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 31 maart 2017 om 12:52 uur. 

Zuid-Holland stuurt informateur brief over OV

DEN HAAG - Op voorstel van GroenLinks en D66 hebben Provinciale Staten van Zuid-Holland een brief gestuurd aan de informateur en de onderhandelaars met daarin suggesties voor het openbaar vervoer.In de brief geven Provinciale Staten aan dat zij graag zouden zien dat er meer geïnvesteerd wordt in het openbaar vervoer zodat het openbaar vervoer een volwaardig en betaalbaar alternatief wordt voor mensen die nu nog veel met de auto reizen.

Goed openbaar vervoer is voor een provincie als Zuid-Holland van groot belang. Zuid-Holland is de dichtstbevolkte provincie van ons land en de mogelijkheden om het wegennet uit te breiden zijn beperkt en kostbaar en het zou de beperkte natuur nog verder minimaliseren. Daarnaast kan een groter aandeel van mobiliteit per openbaar vervoer bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en het verbeteren van de luchtkwaliteit.

In de brief noemen Provinciale Staten een aantal concrete projecten waarin geïnvesteerd zou moeten worden.
> Betere aansluiting Merwedelingelijn op het hoofdspoornet en eventueel integreren met het metronetwerk van Rotterdam.
> Betere aansluiting van de Hoeksche Lijn op het hoofdspoornet.
> Het robuust maken en completeren van het Zuid-Hollandse lightrailnet door de zuidelijke en noordelijke lightrailnetten via het westen (Westlandrail) en oosten (Zoetermeer-Rotterdam) te verbinden.
> Aanleg van aparte (spits-)bus strook op de A29 bij Numansdorp ten behoeve van een betere doorstroming van het regionale busverkeer.
> Onderzoek naar een uitbreiding van het waterbusnetwerk in het zuidelijke deel van de provincie ter ontlasting van het vervoer over weg en spoor.

Naast deze concrete maatregelen geven Provinciale Staten de onderhandelaars ook als suggestie mee om te kijken naar nieuwe vormen van mobiliteit in gebieden met een beperkte vraag, het sneller verbinden van economische kerngebieden (zoals de spoorlijn Leiden-Utrecht), het aanjagen van innovatie en verder verduurzamen van het openbaar vervoer. Daarnaast is voor GroenLinks de betaalbaarheid van het openbaar vervoer erg belangrijk. Juist ook mensen met een smalle beurs moeten op een laagdrempelige manier kunnen reizen met het openbaar vervoer.

GroenLinks Statenlid Berend Potjer: “Ik ben blij dat dit initiatief van D66-collega Paul Breitbarth en mijzelf Statenbrede steun heeft gekregen. Openbaar vervoer is zeker in een dichtbevolkte provincie als Zuid-Holland van groot belang, maar de grote investeringen die nodig zijn kunnen wij niet doen zonder steun van het Rijk. We hopen daarom op een investering in het openbaar vervoer in het nieuwe regeerakkoord terug te zien.”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 14 DECEMBER 2017

 - Meisje zwaargewond na val onder RandstadRail - 1 reactie

 - Ingebruikname Hoekse Lijn pas in vierde kwartaal van 2018 - 1 reactie

 - Werknemers RET krijgen 6,5% meer loon


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 13 DECEMBER 2017

 - OV-reiziger actief geattendeerd op gemiste uitcheck - 7 reacties

 - Rotterdamse VVD wil opheldering over vertraging Hoekse Lijn - 5 reacties

 - Mondriaanjaar succesvol voor Den HaagGelezen: 1031 keer.