Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 14-12-2017, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 1 april 2017 om 11:39 uur. 

SP Rotterdam: Zet de Hofbogen weer op de rails

ROTTERDAM - De Rotterdamse SP-fractie maakt zich zorgen over de voortgang van het project om de Hofbogen op te knappen.Op een avond voor bewoners en betrokkenen op 7 maart bleek dat er veel enthousiasme is en er zijn veel ideeën en voorstellen zijn over de invulling, vergroening en het gebruik van het dak. Zolang de verkoop van het traject nog niet in de pijplijn zit zal een verdere vergroening van het tweede gedeelte moeizaam zijn.  De SP heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Er is nog veel onduidelijkheid over de verkoop door de huidige eigenaren (ProRail en Hofbogen BV), maar ook over de planning en het herstel van het tweede deel van de Hofbogen. SP-raadslid Querien Velter heeft veel vragen voor de wethouder: “De gemeente Rotterdam heeft zich tot nu toe erg op de achtergrond gehouden en moet wat ons betreft veel actiever aan de slag gaan. Is het waarschijnlijk dat er een marktpartij is die het gehele traject van bijna 2 kilometer wil kopen?” Maar er zijn ook vragen over de renovatie van de bogen zelf, hoe staat het daar nu mee? Velter vraagt zich ook af of er een plan B is als de verkoop niet doorgaat. In ieder geval moeten bewoners en ondernemers met hun plannen meer betrokken worden in het proces, vindt de SP´er.

Het zou volgens de SP-fractie goed zijn als de gemeente afspraken maakt met ProRail om bijvoorbeeld tijdelijk delen van het dak te huren en er ruimte te bieden voor alle goede ideeën en plannen die er zijn wat betreft de vergroening en gebruik van het dak.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 14 DECEMBER 2017

 - Meisje zwaargewond na val onder RandstadRail - 1 reactie

 - Ingebruikname Hoekse Lijn pas in vierde kwartaal van 2018 - 1 reactie

 - Werknemers RET krijgen 6,5% meer loon


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 13 DECEMBER 2017

 - OV-reiziger actief geattendeerd op gemiste uitcheck - 7 reacties

 - Rotterdamse VVD wil opheldering over vertraging Hoekse Lijn - 5 reacties

 - Mondriaanjaar succesvol voor Den HaagGelezen: 1041 keer.