Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 3 april 2017 om 15:23 uur. 

Vanaf zaterdag rijdt The Tourist Tram weer

DEN HAAG - The Tourist Tram rijdt van 8 april tot en met 1 oktober 2017 in de weekenden elk half uur tussen 10:00 en 17:30 uur van de Haagse binnenstad naar het Scheveningse strand. Van 1 juli tot en met 27 augustus 2017 rijdt de Tourist Tram dagelijks.Tijdens de rondrit langs de vele toeristische attracties en bezienswaardigheden krijg je via een audiotour van alles te weten over Den Haag. Met een kaartje voor één of meer dagen kun je onbeperkt in- en uitstappen tijdens de route.

Route
The Tourist Tram rijdt tussen de Haagse binnenstad en het Scheveningse strand. De route begint naast de Grote Kerk in het centrum van Den Haag en rijdt via een rondje door de binnenstad naar zee. Op de terugweg neemt de tram de route via het Statenkwartier en het Zeeheldenkwartier om uiteindelijk op het Kerkplein weer te eindigen. Tijdens de route passeert de tram tal van toeristische attracties en bezienswaardigheden, zoals Paleis Noordeinde, Escher in Het Paleis, Binnenhof, Mauritshuis, Panorama Mesdag, Vredespaleis, Madurodam (stukje lopen), SEA LIFE Scheveningen, Kurhaus, Pier, Scheveningen Haven, Gemeentemuseum en de Paleistuin. In totaal heeft de route zestien haltes waar je onderweg kunt in- en uitstappen:

• Grote Kerk
• Centrum
• Centraal Station
• Kneuterdijk
• Mauritskade
• Vredespaleis
• World Forum
• Keizerstraat
• Scheveningseslag / Beelden aan Zee
• Kurhaus
• Zwarte Pad
• Statenlaan
• Scheveningen Haven
• Gemeentemuseum / Museon / Omniversum
• Van Speijkstraat
• Noordwal

The Tourist Tram is herkenbaar aan de aanduiding tramlijn `T`.

Tijden en duur
De route heeft een totale lengte van 16 kilometer, en wordt gereden binnen 55 minuten. In 2017 rijdt de Hop-on Hop-off tram van 8 april tot en met 1 oktober iedere zaterdag en zondag en van 1 juli tot en met 27 augustus elke dag tussen 10:00 en 17:30 uur de route tussen binnenstad en strand.

Meertalige audiotour
Iedere zitplaats in de Tourist Tram is voorzien van een audiotour die uitleg geeft over de bezienswaardigheden langs de route. De audiotour is in acht verschillende talen beschikbaar: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Frans, Chinees, Japans én Haags. Met de aanwezigheid van Haags als taal biedt de Hop-on Hop-off tram Nederlandse bezoekers op humoristische wijze een extra kennismaking met Den Haag.

Historische trams
Het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) zet voor de Hop-on Hop-off verbinding historische trams in. Deze originele Haagse trams, type PCC, zijn gebouwd in de jaren `50. De voertuigen hebben een klassieke, Haagse kleurstelling: crème-geel met groene biezen. Ook het interieur van deze trams is zeer comfortabel en sfeervol, en biedt reizigers een riante blik op de stad. Op speciale koninklijke dagen (Koningsdag, Prinsjesdag en op de verjaardag van koningin Máxima) rijdt het HOVM met een historische tram uit 1905.

Lange historie
De route van de nieuwe Hop-on Hop-off tram kent een lange historie. De allereerste tramverbinding van Nederland, toen nog een paardentram, werd geopend in 1864 en liep van Den Haag naar Scheveningen. De mensen verdrongen zich destijds om mee te gaan op dit bijzondere vervoermiddel.

Kaartjes
Voor de historische tram zijn er verschillende soorten tickets te koop:

• dagkaart - 15 euro
• tweedagenkaart - 19 euro
• tweedagen kinderkaart (4 t/m 11 jaar) - 5 euro

Met een dagkaart kan de gehele dag onbeperkt met de Hop-on Hop-off tram worden gereisd. Met een weekendkaart geldt dit zelfs voor twee dagen. Kaarten kunnen gekocht worden bij de tram zelf (contant, PIN en creditcard), bij de VVV, de HTM-servicepunten op Centraal Station en Hollands Spoor. Naast de trambestuurder is in elke Tourist Tram een gastheer aanwezig die zorg draagt voor de ontvangst van reizigers, vragen beantwoordt, informatie geeft en kaartjes verkoopt.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 7 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 5 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 2134 keer.