Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 14-12-2017, 20:33 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 4 april 2017 om 15:06 uur. 

D66 Delft: Geen staakjes maar stevige stammen in de Spoorzone

DELFT - Afgelopen maanden zijn de eerste bomen geplant in de Spoorzone. Kenmerk van deze nieuwe bomen is dat de steunpalen dikker zijn dan de stam zelf. Als zielige staakjes staan ze langs de Westvest en Phoenixstraat. Wat D66 betreft is dat niet het voorbeeld voor de rest van de bomen in de Spoorzone.Bomen zijn van belang voor de leefbaarheid van de stad, het is een gemiste kans als het nog jaren gaat duren voordat de bomen in de Spoorzone enige omvang hebben. De Spoorzone heeft nu teveel een stenige uitstraling. Daarom wil D66 dat er, nu er ruimte in de begroting ontstaat voor nieuwe investeringen, meer geld opzij wordt gezet voor bomen. En niet voor meer staakjes, maar voor stevige stammen.

Het schetsontwerp voor het Van Leeuwenhoekpark is onlangs gepresenteerd en de indruk wordt gewekt dat er binnenkort een groen park midden in de Spoorzone verrijst. Helaas blijkt op basis van de planning dat het park nog een tijd op zich zal laten wachten. Pas in 2021 is het noordelijke deel van het park, het deel tussen Stadskantoor en de Westlandse weg, gereed. De inrichting van het zuidelijke deel laat nog langer op zich wachten. Als het vervolgens nog jaren duurt voordat de bomen volgroeid zijn, zal er pas na 2030 sprake zijn van een groen park met bomen van enige maat. Daarom vindt D66 het belangrijk dat ook voor het Van Leeuwenhoekpark en langs doorgaande straten voldoende budget beschikbaar is om grotere bomen te planten en niet de staakjes die langs de Westvest staan.

En wat D66 betreft wachten we niet met het vergroenen van de Spoorzone tot het park wordt aangelegd. Ook nu, terwijl er nog volop gebouwd wordt pleit D66 voor meer aandacht voor groen in de tijdelijke openbare ruimte van de Spoorzone. Bijvoorbeeld door braakliggende bouwvelden in te zaaien met veldbloemen en daar waar mogelijk alvast bomen te planten. Dat voorkomt zandverstuivingen en maakt dat de Spoorzone ook in de tussentijd een aantrekkelijk gebied is met ruimte voor groen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 14 DECEMBER 2017

 - Meisje zwaargewond na val onder RandstadRail - 1 reactie

 - Ingebruikname Hoekse Lijn pas in vierde kwartaal van 2018 - 1 reactie

 - Werknemers RET krijgen 6,5% meer loon


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 13 DECEMBER 2017

 - OV-reiziger actief geattendeerd op gemiste uitcheck - 7 reacties

 - Rotterdamse VVD wil opheldering over vertraging Hoekse Lijn - 5 reacties

 - Mondriaanjaar succesvol voor Den HaagGelezen: 1109 keer.