Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 7 april 2017 om 15:52 uur. 

D66 wil tijdelijke fietsenstalling in lege winkel New Babylon

DEN HAAG - Op het Koningin Julianaplein is de gemeente begonnen aan de bouw van één van de grootste en mooiste fietsenstallingen van Nederland. Tot die tijd is het voor fietsers erbarmelijk om New Babylon te bezoeken, want er is vrijwel geen mogelijkheid om een fiets voor een kort moment goed te parkeren.Een kleine boodschap, lunch of bezoek aan de sportschool wordt daardoor minder toegankelijk. Dat lijkt grote gevolgen te hebben voor de ondernemers in New Babylon. Diverse media melden deze week namelijk dat het pand met veel leegstand kampt door het faillissement van een aantal zaken.

Hoewel D66 het betreurt dat veel panden leegstaan, biedt dit ook kansen. Door de leegstand is er voldoende ruimte voor een tijdelijke fietsenstalling en daar snakt de omgeving naar. Met name de ontstane leegstand door het vertrek van een kledingwinkel, met een ingang aan de straatkant, lijkt zeer geschikt voor een stalling. “De situatie is verre van ideaal. Ik wil kijken of we die twee problemen kunnen ombuigen tot iets positiefs voor zowel New Babylon als de fietser”, zegt fractievoorzitter Robert van Asten.

Verzoek
D66 heeft het college gevraagd in gesprek te gaan met New Babylon over het inrichten van leegstaande winkelpanden tot een tijdelijke fietsenstalling. Daarnaast wil de partij graag weten of het college eventueel bereid is New Babylon te ondersteunen bij het inrichten van een tijdelijke fietsenstalling.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 8 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1003 keer.