Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 11 april 2017 om 11:26 uur. 

CDA: Madurodam hoort bij Den Haag zoals Blijdorp bij Rotterdam

DEN HAAG - Madurodam wil haar attractiepark, dat jaarlijks meer dan 630.000 nationale en internationale bezoekers naar Den Haag trekt, uitbreiden. Het CDA vindt gelet op het belang van het miniatuurpark voor onze stad dat de gemeente realistisch moet kijken naar de uitbreidingsplannen. "Met een simpele ‘nee’ gaat een Haags icoon verloren", aldus Cees Pluimgraaff van het CDA.De bekende miniatuurstad heeft het plan overdekte paviljoens te creëren waardoor het park onder alle weersomstandigheden een aantrekkelijke bestemming is voor bezoekers. Madurodam ziet een noodzaak voor deze aanpassingen om het park attractief te laten blijven en bezoekers te blijven trekken. Dit blijkt ook uit de analyse van Reinoud van Assendelft, deskundige op het gebied van Leisure en Cultuur. Hij sluit niet uit dat Madurodam zonder groen licht van de gemeente uitwijkt naar een andere locatie. Natuurvereniging AVN zei eerder blij te zijn met de plannen waarbij een goed evenwicht is tussen de toekomst van Madurodam en behoud van de natuur.

“Madurodam hoort bij Den Haag zoals Artis bij Amsterdam en Blijdorp bij Rotterdam. Het is ondenkbaar dat dit icoon uit Den Haag zou verdwijnen," zegt Pluimgraaff. "Ik roep het College en ook andere fracties op om realistisch te kijken naar de plannen, welke in nauwe samenwerking met omwonenden en natuurverenigingen tot stand gekomen is. Hierbij moeten ook de banen van 500 Hagenaars en de impact op de Haagse economie niet vergeten worden. Het is belangrijk voor pretparken dat zij regelmatig aanpassingen kunnen doen om aantrekkelijk te blijven. Wij zullen de plannen voor uitbreiding dan ook een eerlijke kans geven en de plannen in samenhang toetsen, waarbij ecologie, economie en werkgelegenheid in balans moeten zijn."
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 8 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1158 keer.