Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 12 april 2017 om 14:11 uur. 

D66: Prijsverlaging tweede bewonersvergunning leidt tot stad vol auto’s

DEN HAAG - We zien de afgelopen twee jaar helaas een forse stijging van het aantal aanvragen voor tweede bewonersparkeervergunningen in Den Haag. Deze week bleek dat die stijging vooral te wijten is aan de halvering van de prijs.De parkeerdruk stijgt nu juist in wijken die toch al vol stonden met auto’s, zoals Transvaal, Schilderswijk, Centrum Bezuidenhout en Laakhaven.

Robert van Asten: “Het gevolg van de halvering is dus dat er fors meer auto’s bij zijn gekomen. Dat betekent dat er in onze straten nog minder ruimte is voor fietsers, groen of gewoon simpelweg om even te spelen als kind. Dit is niet hoe wij Den Haag voor ons zien en in onze ogen ook niet past bij een toekomstbestendige stad.”

Onderzoek
Het aantal aanvragen voor tweede en volgende bewonersparkeervergunningen is sinds de prijsverlaging in 2015 met 52% gestegen. Uit een onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren blijkt dat mensen die er eerst voor kozen hun tweede auto buiten betaalgebied te parkeren, er nu regelmatig voor kiezen toch een tweede vergunning aan te vragen. Daarnaast is ook het autobezit toegenomen. De prijsverlaging leidt ertoe dat mensen zichzelf de luxe gunnen om de auto voor de deur te kunnen parkeren in de stad. Op die manier komen er meer auto’s bij in wijken met een toch al hoge parkeerdruk en verdwijnen er auto’s uit wijken met een lagere parkeerdruk.

Ruimte
Het aantal extra auto’s dat nu dagelijks in de stad geparkeerd staat, neemt een gigantische hoeveelheid ruimte in beslag. Die ruimte zou veel nuttiger ingevuld kunnen worden. Ter vergelijking: In hetzelfde ruimtebestek kunnen er:
• 1000 bomen worden geplant
• 4500 fietsparkeerplekken kunnen worden gebouwd
• 300 appartementen worden gebouwd van 75 vierkante meter (5-laags)

In veel wijken weten bewoners niet waar ze hun fiets moeten laten, maar daarentegen kunnen mensen in diezelfde wijk wel twee auto’s parkeren. D66 vindt het tijd worden voor keuzes die hout snijden, maar geen bomen kosten. De partij komt dan ook zeker nog terug op deze situatie.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 8 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1011 keer.