Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 14 april 2017 om 13:18 uur. 

100 elektrische VDL Citea’s en 18 VDL Futura dubbeldekkers voor Connexxion

EINDHOVEN - Het Nederlandse personenvervoersbedrijf Connexxion heeft een order van maar liefst 100 Citea’s SLFA Electric bij VDL Bus & Coach geplaatst. Dit is de grootste order van elektrische bussen in de geschiedenis van VDL en hiermee krijgt Connexxion en haar moederbedrijf Transdev de grootste elektrische busvloot van Europa.


Impressie VDL Futura FDD2 voor Connexxion

Daarnaast omvat de order 18 VDL Futura’s FDD2. Het is voor het eerst dat in Nederland dubbeldekkers ingezet worden voor het openbaar vervoer. Alle bussen zijn bestemd voor de concessie Amstelland-Meerlanden in de provincie Noord-Holland, een concessie die zich kenmerkt door een enorme passagiersvraag.

“Dit is de eerste fase van de overgang naar een volledig uitstootvrij openbaar vervoer voor Amstelland-Meerlanden. Wij maken uiteraard gebruik van alles wat we geleerd hebben in de concessie Zuidoost-Brabant, waar VDL succesvol 43 gelede Citea’s Electric aan ons heeft geleverd. Wij hebben dan ook alle vertrouwen in het product en in de samenwerking met VDL,” aldus Eric van Eijndhoven, directeur Openbaar Vervoer van Connexxion.
Ard Romers, directeur VDL Bus & Coach Nederland: “Wij willen dé specialist zijn op het gebied van E-Mobility. Het afgelopen jaar hebben wij grote stappen gezet om onze positie verder te versterken. Daarnaast bieden wij maatwerk dat voldoet aan de wensen en eisen van een vervoerder. De inzet van Futura dubbeldekkers op zeer drukke lijndiensten is hier een goed voorbeeld van. Wij zijn dan ook bijzonder trots op deze megaorder van in totaal 118 bussen.”

VDL Citea SLFA Electric
De 100 elektrische Citea’s worden ingezet in de buslijnen rondom Schiphol en op hoogwaardig openbaar vervoerlijnen binnen het concessiegebied. De bussen zijn van hetzelfde type als de gelede bussen die door Hermes in Eindhoven ingezet worden. Met 100 stuks wordt dit echter de grootste elektrische busvloot van Europa. De bussen zullen op de routes tussentijds bijgeladen worden om zo 24 uur per dag te kunnen rijden. Op de remise komen plekken om eventueel ’s nachts bij te laden. Alle elektrische bussen zullen individueel meer dan 100.000 km per jaar gaan rijden en worden voorzien van de nieuwste batterijtechnologie die aan de hoogste en strengste Europese eisen voldoet.

VDL Futura FDD2
De Futura dubbeldekkers zijn bestemd voor snellijnen tussen Haarlem en Amsterdam-Zuid. Hier is de behoefte aan vervoer zo groot, dat besloten is VDL Futura dubbeldekkers in te zetten. Met een lengte van 14,1 meter is er ruimte voor 86 zitplaatsen. De deurconstructies worden aangepast om aan het zware openbaar vervoer werk te voldoen. Om de doorstroming te optimaliseren en het in- en uitstappen te versnellen, worden aan de buitenkant displays geplaatst die laten zien waar nog vrije zitplaatsen zijn.

Transdev
Transdev is in Nederland actief onder de merken Connexxion Openbaar Vervoer, Connexxion Taxi en Witte Kruis. De Transdev Groep is in 19 landen gevestigd en actief in personenvervoer en mobiele zorg. Internationaal kent Transdev velen soorten vormen van vervoer: bussen, taxi’s en treinen, lightrail, ferry’s en fietsen. Er werken ruim 83.000 mensen onder de vlag van Transdev.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 8 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1186 keer.