Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 15 april 2017 om 11:19 uur. 

Economische kansen voor Automatisch Vervoer

DEN HAAG - Automatisch Vervoer is één van de kansen om vervoerskosten te verlagen, verkeersveiligheid te verbeteren en meer doorstroming te realiseren.De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en InnovationQuarter hebben gezamenlijk in een marktverkenning naast bereikbaarheid en verduurzaming ook de economische kansen voor Automatisch Vervoer in de regio in beeld gebracht.

Next Economy start nu
De samenwerkende partijen hebben de ambitie om last mile-opgaven aan te pakken én de Metropoolregio Rotterdam Den Haag op de kaart te zetten als proeftuin voor automatisch personenvervoer en een gunstig vestigingsklimaat voor een nieuwe bedrijfstak. Dit Fieldlab Automated Driving is een uitwerking van de Roadmap Next Economy en het Regionaal Investeringsprogramma, en versterkt de kennisinfrastructuur en topsectoren, met een bijzondere positie voor Hightech en nieuwe kansen voor Smart Industry en Smart Mobility. Automatisch vervoer is namelijk een groeimarkt. Naar verwachting zal de marktwaarde toenemen van $35,5 miljard in 2015 tot $155,9 miljard in 2022.

Positionering regio
Uit het onderzoek is duidelijk naar voren gekomen dat de regio een goede uitgangspositie heeft door de unieke Parkshuttle in Capelle aan den IJssel, de hoge bevolkingsdichtheid, het aanwezige kenniscluster en de diversiteit aan nieuwe initiatieven. Hierdoor neemt de regio op het gebied van Automatisch Vervoer wereldwijd de top 3 positie in. Deze potentie kan verder worden uitgenut door vanuit het fieldlab op een aantal specifieke vervoersvraagstukken als launching customer op te treden, door de innovatieve kracht van automatisch vervoer te omarmen, en door het stimuleren van gezamenlijke research en ontwikkeling tussen MKB en kennisinstellingen op echte testlocaties in de stad.

In aanvulling daarop zet InnovationQuarter zich in voor het positioneren van de regio richting grote (internationale) bedrijven, het verder ontwikkelen van kleine startups rondom automatisch vervoer en de afstemming met ander regio’s in Nederland zodat in de internationale context een sterke Nederlandse propositie ontstaat.

Het volledige rapport is te vinden via deze link.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 8 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1048 keer.