Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 20 april 2017 om 12:38 uur. 

D66: Gevaarlijke opstoppingen fietspaden voorkomen door aanleg opstelstroken

DEN HAAG - Fietspaden in Den Haag hebben nog te veel gevaarlijke knelpunten, vindt D66. Een doorn in het oog is het vaak ontbreken van opstelstroken voor linksafslaande fietsers op drukke kruisingen.


D66 wethouder Tom de Bruijn neemt de fiets

De Haagse fractie van D66 pleit voor het aanleggen van opstelstroken op kruisingen, omdat daarmee de veiligheid en doorstroming wordt verbeterd.

Gevaar
“Als fietsers voor het verkeerslicht wachten om linksaf een kruising over te steken, hinderen zij nu het rechtdoor gaande verkeer. Dit leidt tot opstoppingen midden op drukke fietspaden. Dat is erg gevaarlijk voor alle weggebruikers”, aldus D66-fractievoorzitter Robert van Asten. “Objecten direct naast fietspaden, zoals verkeersborden en reclameborden, vergroten ook nog eens het risico op aanrijdingen en valpartijen”, vult Van Asten aan.

Loosduinsekade
Voorbeelden van de geschetste situatie zijn door de hele stad te vinden. Sprekende voorbeelden zijn de kruising Loosduinsekade met de Zuiderparklaan en Loosduinsekade met de Paul Krugerlaan. Die twee kruisingen hebben snel een opstelstrook nodig voor linksafslaand verkeer om de veiligheid te verhogen. De noodzaak van die aanpassingen wordt extra duidelijk in het licht van het sterk groeiende aantal fietskilometers in de stad.

Opstelstroken
D66 vraagt of het college bereid is te onderzoeken of op de genoemde kruispunten opstelstroken kunnen komen. Ook vraagt de partij of het college wil inventariseren welke kruispunten nog meer fietsopstelstroken nodig hebben. Als laatste verzoekt de partij of objecten zoals verkeersborden zo ver mogelijk van fietspaden af geplaatst kunnen worden.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 20 JANUARI 2018

 - HTM met nieuwe elektrische auto’s klaar voor de toekomst - 4 reacties

 - Metropassagier met vuurwapen aangehouden - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 11 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reactiesGelezen: 1074 keer.