Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 21 april 2017 om 15:36 uur. 

Lik op stuk bij overlast in openbaar vervoer Utrecht

UTRECHT - Wie overlast veroorzaakt in de bussen en trams van U-OV loopt vanaf nu het risico een gepeperde rekening te betalen. Bovenop de reguliere boete kunnen de kosten oplopen tot een extra bedrag van ruim 300 euro. De Utrechtse vervoerder heeft daarover op 20 april afspraken gemaakt met de Politie Midden-Nederland.Als eerste vervoersbedrijf in Nederland start U-OV een bijzondere proef die erop is gericht de sociale veiligheid in het openbaar vervoer aan te scherpen. De samenwerking met de politie maakt het mogelijk om direct na aanhouding een reiziger te confronteren met de rekening van de veroorzaakte kosten voor de afhandeling van het incident. Denk daarbij aan de administratieve kosten voor het opmaken van een proces verbaal en mogelijke gevolgschade die de vervoerder heeft opgelopen. De reiziger die over de schreef gaat, kan daarvoor direct aansprakelijk worden gesteld. U-OV heeft ook met de politie afspraken gemaakt om informatie te delen in een landelijke database, waardoor de pakkans vergroot wordt en controleurs sneller kunnen ingrijpen.

Steun provincie
Deze nieuwe maatregel sluit goed aan bij de aanpak van de provincie Utrecht die erop is gericht de sociale veiligheid in bus en tram te versterken. Met vervoerder U-OV heeft de provincie daarvoor een actieprogramma opgesteld. Zo worden sinds vorig jaar met een bijdrage van de provincie Utrecht extra toezichthouders ingezet in het openbaar vervoer van U-OV.

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof was bij de ondertekening van de afspraken om namens de provincie Utrecht aan directeur U-OV Michel van den Munckhof haar steun uit te spreken voor deze `lik op stuk` maatregel. In de bussen en trams zullen reizigers binnenkort geattendeerd worden op de gemaakte afspraken.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 7 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 5 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 1093 keer.