Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 27 april 2017 om 14:46 uur. 

Trolleyvloot Arnhem gemoderniseerd

ARNHEM - Met de levering van 10 Zwitserse HESS-AG trolleybussen in de afgelopen weken is de Arnhemse trolleybusvloot helemaal gemoderniseerd. Vanaf nu rijden er moderne HESS-AG trolleybussen in Arnhem, Oosterbeek en Velp.Bij de start van de nieuwe overeenkomst voor de concessie Arnhem Nijmegen (december 2012) zijn er 31 nieuwe trolleybussen besteld bij deze leverancier. In een viertal deelorders zijn deze uitgeleverd, de laatste in de afgelopen periode. Samen met de 9 al in 2009 geleverde trolleybussen beschikt Hermes voor de trolleybuslijnen in de regio Arnhem Nijmegen nu over 40 moderne trolleybussen.

De trolleybussen van een eerder bouwjaar stromen uit. Er blijven nog 2 rijden voor de ontwikkeling van het project Trolley 2.0 (trolleybussen rijden dan met opgeslagen energie op routes zonder bovenleiding).

Ideale openbaar vervoermiddel
Trolleybussen zijn in het drukke stadsverkeer het ideale openbaar vervoermiddel. Zeker in een periode waarin er volop aandacht is voor het milieu en voor een ‘groene’ bedrijfsvoering. Trolleybussen zijn geluidsarm, milieuvriendelijk en zuinig in het verbruik van energie. Sterker nog, ze benutten vrij komende remenergie opnieuw voor het verwarmen van de bus in de winter en voor de frisse airco in de zomer. Reizigers waarderen het rijcomfort, ze glijden over de weg door de rustige acceleratie. Dankzij de tweeas aandrijving rijden ze moeiteloos door de hooggelegen Arnhemse wijken als Alteveer, Cranevelt, Geitenkamp en Hoogkamp.

Samen met de 40 aardgasbussen in Arnhem en de 180 aardgasbussen in de vestigingen Bemmel, Duiven en Nijmegen beschikt Hermes over een modern en milieuvriendelijk wagenpark. Daarmee verzorgt Hermes in ieder geval tot december 2022 het openbaar vervoer in de regio Arnhem Nijmegen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 13 reactiesGelezen: 1354 keer.