Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 28 april 2017 om 14:12 uur. 

Tentoonstellingen over Haagse armoedezorg

DEN HAAG - Van 29 april tot 20 juli 2017 is de tentoonstelling `Hedendaagse Haagse Armoedezorg` te zien in het Atrium van het stadhuis. In het Haags Historisch Museum kunt u van 29 april tot 3 september terecht voor de tentoonstelling `Arm en Rijk/Rijk en Arm`.


weeskinderen van het weeshuis der Nederlands Hervormde Gemeente aan de Hooftskade circa 1930

Den Haag wordt ‘de stad van zand en veen’ genoemd. Een stad waar rijk en arm wonen in aparte werelden. Klopt dat beeld? En is het altijd zo geweest?

Hedendaagse Haagse Armoedezorg
Op de tentoonstelling Hedendaagse Haagse Armoedezorg toont een aantal particuliere hulporganisaties hoe ze zijn ontstaan en hoe ze bijdragen aan het verlichten van armoede in Den Haag. Van de Voedselbank tot Stichting Leergeld. Van de Ooievaarspas tot VNG Haaglanden en van de Stichting Samenwerkende Sociale Fondsen tot het E-team en Jarige Job.

Arm en Rijk/Rijk en Arm
Tegelijkertijd organiseert het Haags Historisch Museum de tentoonstelling Arm en Rijk/Rijk en Arm. Hierin is te zien hoe en waar de rijke én arme Hagenaars woonden en leefden. Van stadspaleis en buitenplaats tot krotwoning, van sociëteit tot buurtkroeg.

Armoedebestrijding toen en nu
De kloof tussen arm en rijk in Nederland lijkt de laatste jaren groter te worden. Ongelijkheid is een van de meest klemmende problemen van deze tijd, ook in Den Haag. In de tentoonstellingen Hedendaagse Haagse Armoedezorg en Arm en Rijk/Rijk en Arm komen thema’s als stadsontwikkeling, huisvesting, dagelijks leven en vrijetijdsbesteding aan bod. De nadruk in het Haags Historisch Museum ligt op Den Haag rond 1900 en in het Atrium zijn de ontwikkelingen 100 jaar later te zien. Hoe groot was de afstand tussen arm en rijk vroeger? Hoe leefde men naast en met elkaar? Welke successen werden geboekt bij armoedebestrijding en wat is de stand van zaken nu?

Lezingen, wandelingen en een boek
Naast de tentoonstelling biedt het Haags Historisch Museum verschillende activiteiten aan, zoals lezingen en wandelingen en bezoeken aan het Oude Mannenhuis in de Oude Molstraat. Er verschijnt ook een boek over de geschiedenis van de protestantse diaconie van Den Haag, geschreven door historicus Jurjen Vis.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 13 reactiesGelezen: 988 keer.