Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 1 mei 2017 om 14:18 uur. 

Gemeente breidt regeling subsidie elektrisch rijden uit

DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft de subsidieregelingen voor elektrisch rijden uitgebreid. Er is een nieuwe regeling voor de aanschaf van een personenauto voor particulieren. Het college heeft hier extra budget voor vrijgemaakt.Het college heeft verder besloten dat voortaan ook voertuigen die worden geleased in aanmerking komen voor de bestaande subsidieregeling voor elektrische bestelauto`s en taxi`s. Daarnaast kunnen nu ook eenmansbedrijven zoals ZZP`ers en VOF`s gebruik maken van de lopende veelrijdersregeling voor e-scooters en high speed elektrische (bak)fietsen.

Elektrisch rijden is voor de gemeente een speerpunt voor het verbeteren van de luchtkwaliteit. Wethouder Tom de Bruijn (Milieu): "In Den Haag willen we voor iedereen gezonde lucht. Luchtvervuiling is een gezondheidsprobleem. Daarom zetten we vol in op maatregelen die het aantrekkelijker maken om de fiets en het OV te gebruiken als alternatief voor de auto. Ook stimuleren we elektrisch vervoer. Hiervoor zijn drie subsidieregelingen gemaakt. Deze zijn zo succesvol dat we ze nu hebben verbeterd om aan de vraag te kunnen voldoen".

Geertje van Hooijdonk, directeur a.i. bij Natuur & Milieu is tevreden met de nieuwe subsidieregeling voor personenauto`s. ‘Heel fijn dat Den Haag verantwoordelijkheid neemt voor schone en gezonde lucht in de stad. Door deze aanschafsubsidie wordt de elektrische auto voor veel Hagenaars bereikbaar. We pleiten ervoor dat de landelijke overheid dit voorbeeld volgt zodat de elektrische auto in heel Nederland doorbreekt.`

Subsidieregeling
De gemeente Den Haag had in 2016 ook een subsidie voor 100% elektrische personenauto`s. Een van de Hagenaars die toen al gebruik maakte van de subsidieregeling is Lianne Vermeij uit Loosduinen. Zij schafte met de gemeentesubsidie een tweedehands Renault Zoe aan. "Met die subsidie was het gat tussen een benzineauto en een elektrische auto een heel stuk kleiner geworden. En ik vind: Als je kan, draag dan een steentje bij aan een schonere stad. De actieradius van de auto is 150 kilometer, maar ik kan altijd gemakkelijk een laadpunt vinden. In 2012 was het nog echt zoeken, maar nu staat er bijna op elke straathoek een laadpunt, zeker in Den Haag." Inwoners die vanaf 1 mei een 100% elektrische personenauto willen kopen (nieuw of tweedehands) krijgen tot € 5.000 subsidie.

Inwoners van Den Haag kunnen een 100% elektrische personenauto kopen met subsidie. Dat mag een tweedehands of nieuwe auto zijn. Hybride auto’s komen niet in aanmerking. Bij aankoop van een tweedehands auto geeft de gemeente € 3.000 subsidie, bij aankoop van een nieuwe auto is het bedrag € 5.000. Het totale beschikbare subsidiebedrag is € 200.000. De regeling is alleen bestemd voor particulieren.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 13 reactiesGelezen: 912 keer.