Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 9 mei 2017 om 15:23 uur. 

Busdag in het NZH Vervoer Museum op zaterdag 13 mei

HAARLEM - Oldtimer bussen, 50 jaar en ouder, bij het NZH Vervoer Museum in Haarlem aan de A. Hofmanweg 35, in Haarlem. Dit evenement kunt u meemaken op zaterdag 13 mei 2017 van 10:00 tot 17:00 uur.De dag zal om ca. 12:00 uur geopend worden met een kleine plechtigheid door de heer André Testa, voormalig directeur van de NZH. Daarna zal de schrijver Wim Vink uit Volendam zijn nieuwste boek presenteren “Met de NZH-bus onderweg”, een prachtig fotoboek met verklarende teksten. Een ‘must have’ voor de liefhebbers van de NZH-bus geschiedenis.

Op deze dag zullen er behalve de bussen van het NZH Vervoer Museum, prachtige oldtimers van verschillende bus musea uit het hele land worden opgesteld op het terrein. De verschillende types en merken geven de bezoeker een goed beeld van de ontwikkeling van de stad-en streekbus door de jaren heen. Ook zullen een paar toerwagens uit die tijd aanwezig zijn.
Bezoekers van het museum krijgen ruim de gelegenheid om de bussen van binnen en buiten te bezichtigen. ook staan er een paar voertuigen opgesteld die meer dan 50 jaar oud zijn. Een A-Ford Pick Up, een A-Ford Tudor, een motorfiets Harley-Davidson, een motor met zijspan, en een paar Bromfietsen. Ook wordt er een kleine rondrit met de oudste en de nieuwste lijnbus aangeboden.
Er zullen ook enkele kleine stalletjes zijn waar men snacks e.d. kan kopen. Uiteraard is de koffiehoek in het museum geopend. Voor een leuk en/of mooi aandenken kan men tot slot terecht in de museumwinkel.

De toegangsprijs is E 5,00 p.p. voor volwassenen. Kinderen 5 t/m 12 jaar E 2,50 , Ook hier is er het betaalgemak: Pinnen? Ja graag!

Rondom het museum is voldoende gratis parkeergelegenheid, het is rolstoelvriendelijk toegankelijk, ook het sanitair.

Voor overige informatie over het museum: www.nzh-vervoermuseum.nl.
Tel: 023 5444032, mail: nzhmuseum@hetnet.nl.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 13 reactiesGelezen: 1047 keer.