Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 10 mei 2017 om 15:26 uur. 

D66 Den Haag juicht initiatief tramverbinding met Hoek van Holland toe

DEN HAAG - Een goede tramverbinding tussen Den Haag en Westland kan een aantal verkeersproblemen oplossen. Op dit moment rijden veel Westlanders met de auto naar Kraayenstein of Leyenburg. Daar parkeren ze hun auto en reizen met de tramlijnen 2, 4 of 6 verder naar hun werk in Den Haag.Met name in Leyenburg loopt de parkeerdruk daardoor flink op. Dit tot groot ongenoegen van de bewoners.

De omgekeerde route, van Den Haag naar Het Westland, wordt vooral bereisd door Hagenaars die vroeg aan het werk gaan in bijvoorbeeld de kassen of op de veiling. Deze vroege vogels hebben op dit moment geen andere keuze dan met de auto naar hun werk te reizen, omdat bussen zo vroeg nog niet rijden. Het is daarom van groot belang dat een toekomstige tramdienstregeling ook goed aansluit op de wensen van die reizigers.

Bebouwingsgrenzen
Een ander aandachtspunt zijn de eindpunten van de lijnen. De lijnen 2,3,4,6 en 9 stoppen nu nog bij de oude Haagse bebouwingsgrenzen. Aangezien er ten zuiden van de Lozerlaan al flink wordt bijgebouwd in Vroondaal, en straks ook in Ockenburg, is het niet meer dan normaal om ook die toekomstige bewoners van goed openbaar vervoer te voorzien.

Traject
Welk traject het meeste passagiers oplevert zal onderzoek moeten uitwijzen. Een goed aanbod zal de vraag zeker doen laten stijgen, zeker als dit zowel voor het Westland als voor Den Haag kan betekenen dat de auto minder ruimte hoeft te krijgen. En dat komt de leefbaarheid voor de inwoners van beide gemeenten zeker ten goede.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 13 reactiesGelezen: 1397 keer.