Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 12 mei 2017 om 13:14 uur. 

Haagse Stadspartij wil scooters weren uit winkelgebied centrum

DEN HAAG - Veel fietsers ergeren zich dagelijks aan scooters op het fietspad. Ze rijden vaak te hard en vooral tweetakt scooters stoten veel meer fijnstof uit dan vrachtwagens. Veel Nederlandse steden overwegen maatregelen om scooters te weren van de fietspaden. Zo zijn in Amsterdam vanaf 1 januari 2018 oude scooters verboden in de milieuzone.Naast het vervuilende aspect zorgen de scooters in het winkelgebied van de Grote Marktstraat ook voor gevaarlijke situaties met voetgangers en fietsers. De Haagse Stadspartij heeft wethouder Tom de Bruijn (D66) vandaag gevraagd of het mogelijk is om ook in het winkelgebied in het centrum van Den Haag scooters te weren. Wethouder De Bruin is bereid om te onderzoeken of daar juridische mogelijkheden voor zijn en komt hier zo spoedig mogelijk op terug.

Raadslid Gerwin van Vulpen is blij met deze toezegging: ‘Fietsers en voetgangers schrikken zich vaak rot van de scooters, die op weg naar de stad, in de Grote Marktstraat voorbij scheuren! Volgens mij kunnen ze best hun scooter achter de Bijenkorf parkeren en het laatste stukje lopen.’

Tweetakt scooters
Tweetakt is een ouderwets type brandstofmotor waarbij smeerolie aan de benzine wordt toegevoegd. De verbranding verloopt slechter dan bij viertakt scooters, waardoor de uitstoot van fijnstof en schadelijke aromatische koolwaterstoffen veel hoger is. Sommige tweetaktscooters zijn 2.700 (!) keer vuiler dan een bestelbus.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 13 reactiesGelezen: 1197 keer.