Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 13 mei 2017 om 15:03 uur. 

Wethouder De Bruijn geeft opstartsubsidie aan eerste Park and Bike van de stad

DEN HAAG - Op de grens van Den Haag met Wassenaar opent in de nabije toekomst een zogenoemde Park + Bike. Dat is de fietsversie van de bekende Park + Ride terreinen.Verschil is dat na het parkeren van de auto niet met de tram naar de stad wordt gereisd, maar met een fiets die klaar staat. De Haagse fractie van D66 maakt zich al langer hard voor de komst van een Park + Bike en is enthousiast dat er nu ook echt een komt.

De parkeergelegenheid komt op Duindigt in Wassenaar. Daar is ruimte voor 700 auto’s. Voor de gebruikers van het parkeerterrein zullen verschillende typen fietsen klaarstaan om hun reis naar de stad te vervolgen. Deze manier van reizen helpt bij het verminderen van het aantal auto’s in de stad. Dat streven draagt D66 uiteraard aan warm hart toe en verhoogt de leefbaarheid van de stad.

Prijsvraag
De Park + Bike op Duindigt krijgt van de gemeente een opstartsubsidie van 200.000 euro. D66-wethouder Tom de Bruijn heeft een cheque met die waarde overhandigd aan Hans van der Zijden. Zijn initiatief is als beste beoordeeld van de vier inzending voor een Park + Bike. Innovatief detail aan zijn plan is dat de fietsen met een smartphone van het slot gehaald worden.

De gemeente heeft eerder dit jaar ondernemers middels een prijsvraag uitgedaagd met innovatieve ideeën te komen voor een Park + Bike. Er waren een aantal belangrijke vereisten, zoals een goede bereikbaarheid per auto, voldoende parkeerplaatsen en de Park + Bike moet langs een goed fietspad liggen op fietsafstand van de eindbestemming. De beste inzending is nu dus beloond met een subsidie, zodat de plannen snel werkelijkheid kunnen worden.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 13 reactiesGelezen: 826 keer.