Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 24 mei 2017 om 15:56 uur. 

Nieuwe trams voor vernieuwde Amstelveenlijn krijgen R-netkleuren

AMSTERDAM - Een deel van de vloot nieuwe trams van GVB, de 15G, krijgt een rood-zilveren R-netkleurstelling. Ze zullen ingezet worden op de vernieuwde Amstelveenlijn. Deze lijn wordt een hoogwaardig OV-verbinding als onderdeel van R-net.Daar past een volledige R-net uitstraling bij, van haltes tot bijvoorbeeld voertuigen. Daarom krijgt in elk geval dit specifieke deel van de nieuwe vloot, die nu in bestelling is, een passend R-net jasje. Vanzelfsprekend met het herkenbare GVB logo, zodat het voor reizigers duidelijk is dat zij met GVB reizen.

Kleurkeuze
Deze kleurkeuze, op verzoek van concessieverlener Vervoerregio Amsterdam, sluit aan bij de Amsterdamse R-net kleurstelling waarin ook de GVB metro’s rijden. R-net is het keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Het staat voor betrouwbaar, frequent en comfortabel openbaar vervoer. Tot op heden is de vertrouwde blauw-witte kleur de standaard geweest voor alle trams in Amsterdam en net daarbuiten.

Open voor publiek
De ‘mock-up’ van de 15G, een één-op-één model van een deel van de nieuwe tram, die GVB deze zomer openstelt voor publiek, heeft de rood-zilveren kleur. Het interieur krijgt een neutraal kleurenschema. Bezoekers van de ‘mock-up’ kunnen meestemmen over een aantal interieurelementen. De Spaanse fabrikant CAF gaat de nieuwe 15G trams bouwen. In eerste instantie 63, met een optie voor 60 extra. De eerste nieuwe trams gaan naar verwachting in de tweede helft van 2019 rijden. Ze gaan oudere modellen vervangen en worden te zijner tijd ook ingezet voor de vernieuwde Amstelveenlijn.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 1244 keer.