Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 20:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 26 mei 2017 om 14:17 uur. 

VVD Rotterdam: Milieuzone rijp voor de sloop

ROTTERDAM - De VVD wil dat de milieuzone per direct wordt afgeschaft. Het verbod op oudere auto’s dat bij de invoering van de milieuzone is gestart, blijkt niet bij te dragen aan schonere lucht. Uit metingen blijkt zelfs dat de hoeveelheid stikstofdioxide is toegenomen.VVD-raadslid Jan-Willem Verheij: ‘De milieuzone is én blijft een symbolische maatregel die de Rotterdammer ruim 5 miljoen euro heeft gekost. Schone lucht creëer je niet door het woord Milieuzone op straat te schilderen.’

De vandaag verschenen evaluatie van één jaar milieuzone laat zien dat er veel effectievere maatregelen zijn om de luchtkwaliteit in Rotterdam te verbeteren dan het verbieden van een klein aantal oudere auto’s. Verheij: ‘In plaats van bewoners en ondernemers dwars te zitten met een verbod op gebruik van hun oudere auto, moet dit college inzetten op de toename van het aantal schonere auto’s door bijvoorbeeld de sloopregeling voor vervuilende auto’s voort te zetten. Dat is bewezen effectief.’ Bij de sloopregeling krijgen eigenaren een vergoeding indien zij vrijwillig een vervuilende diesel of oude benzineauto inruilen.

De cijfers tonen aan dat de verbeteringen die er zijn, zoals de vermindering van roet en fijnstof in de lucht, vergelijkbaar zijn met andere steden die geen milieuzone hebben. Dit is een trend die al jaren gaande is. Ook in Rotterdam is in 2016 een verdubbeling van het aandeel allernieuwste schone auto’s en een afname van het aantal vuilere auto’s te zien. ‘De door het college veronderstelde verbetering blijkt in het rapport grotendeels berekend te zijn, en niet gemeten. Dat is goochelen met cijfers. Het geld van de belastingbetaler kan veel effectiever worden besteed en dus pleit de VVD voor afschaffing van de milieuzone,’ aldus Verheij.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 2 reacties

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve - 5 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 4 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 965 keer.