Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 20:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 27 mei 2017 om 11:53 uur. 

Je eigen PCC-tram kopen? Nu kan het!

ANTWERPEN – Wie altijd al een tram heeft willen kopen, heeft een buitenkansje: De Lijn veilt 2 PCC-trams uit Antwerpen. Tegen het einde van de zomer moeten 25 afgeschreven PCC’s verdwijnen om plaats te maken voor 14 nieuwe Albatrostrams.De online veiling start op 1 juni en loopt tot en met 12 juni. Bieden kan via www.vavato.com.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts: ‘De oude PCC-trams maken plaats voor toegankelijkere en comfortabelere Albatrostrams. Het verdwijnen van de PCC-trams uit het Antwerpse straatbeeld gaat niet onopgemerkt voorbij. Liefhebbers, verzamelaars en andere geïnteresseerden krijgen nu de unieke kans om een stuk erfgoed op de kop te tikken.’

Laatste PCC in 2023 met pensioen
In totaal moeten 25 afgeschreven PCC-trams uit de 3 stelplaatsen wijken voor 14 Albatrostrams, die na de zomer naar Antwerpen komen. Een Albatros meet 42 meter en biedt ruim 3 keer meer reizigersplaatsen (249) dan een PCC (75). Daarnaast is hij ook veel comfortabeler en beter toegankelijk dan een PCC, die geen lage vloer heeft. Volgend jaar gaan nog eens een twintigtal Antwerpse PCC’s uit dienst. Als De Lijn eind mei 146 lagevoertrams kan bestellen, gaat de laatste gereviseerde PCC in 2023 met pensioen.

32 vierkante meter
Een geïnteresseerde koper heeft best wat plaats: een PCC-tram weegt 16 ton en heeft een oppervlakte van 32 vierkante meter (B x H x L: 2,2 m x 3,5 m x 14,5 m). Het transport is voor rekening van de koper. Geïnteresseerden kunnen de trams na afspraak op 8 juni bezichtigen in de stelplaats in Hoboken.

Is er meer vraag naar trams, dan stelt De Lijn extra PCC’s te koop. Als er geen kopers zijn, worden de PCC’s gerecycleerd via een schroothandelaar. Voor de veiling werkt De Lijn samen met het online veilinghuis Vavato uit Sint-Niklaas. Dat heeft ervaring met o.a. oldtimers.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 2 reacties

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve - 5 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 4 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 1622 keer.