Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 1 juni 2017 om 12:17 uur. 

Gratis OV voor Haagse jongeren

DEN HAAG - De gemeente Den Haag vindt het belangrijk dat jongeren, ongeacht hun achtergrond of het inkomen van hun ouders, volledig moeten kunnen meedraaien in de maatschappij.Daarom introduceert Den Haag de OV-jongerenpas, waarmee jongeren van 12 tot en met 17 jaar met een Ooievaarspas in de weekenden en officiële schoolvakanties gratis kunnen reizen binnen de gemeente Den Haag, op alle HTM tram- en buslijnen.

De Ooievaarspas maakt het al mogelijk om deel te nemen aan sportieve, culturele of educatieve activiteiten. Maar zolang deze jongeren geen geld hebben om daar naartoe te gaan, blijft er een drempel bestaan.

Vandaag, woensdag 31 mei, hebben wethouder Baldewsingh (SWWS), de heer Boot (financieel directeur HTM) en de heer Warmerdam (voorzitter van Stichting Leergeld) in Theater De Regentes de kaart officieel gelanceerd.

Via Stichting Leergeld konden gezinnen al in aanmerking komen voor een fiets. Helaas is er niet voor ieder gezin een fiets beschikbaar, bovendien is een fiets niet altijd de oplossing. Als de sportclub - of andere activiteit - aan de andere kant van Den Haag zit bijvoorbeeld, is de tram een beter alternatief. Ook ’s avonds laat is voor veel jongeren, met name meisjes, de fiets geen optie.

Wethouder Rabin Baldewsingh (SWWS): “Iedereen heeft er recht op om mee te kunnen doen in deze maatschappij. Er is niets zo treurig als een jongere die in armoede opgroeit en de aansluiting bij leeftijdsgenoten mist, vanwege geldgebrek. Met dit initiatief zorgen we ervoor dat jongeren die het financieel moeilijk hebben niet worden buitengesloten.”

Voor deze OV kaart is jaarlijks 900.000 euro beschikbaar. Dit wordt gefinancierd vanuit een extra subsidie van 4 miljoen die de gemeente onlangs vanuit het rijk kreeg om kinderarmoede te bestrijden. Ongeveer 8.500 jongeren krijgen de pas na aanvraag de tweede helft van juni thuisgestuurd.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 1206 keer.