Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 1 juni 2017 om 12:18 uur. 

Rare situatie halte Mauritskade / Alexanderstraat aanpakken

DEN HAAG - Wie met het openbaar vervoer reist en uitstapt bij de kruising Mauritskade / Alexanderstraat in het Willemspark in Den Haag, moet bij het uitstappen goed opletten. Wie via het HTM-perron naar de stoep wil oversteken moet onbeschermd over de rijweg lopen. Er is namelijk geen zebrapad te vinden.“Dat lijkt me niet wenselijk,” zegt Marijke Meyers, fractievertegenwoordiger van Groep de Mos en frequent reiziger met het openbaar vervoer. “Vooral voor kinderen, die doorgaans niet zo goed opletten, is dit geen fijne plek. Als (groot)ouder zou ik me enorm bezorgd maken op die locatie.”

Volgens Groep de Mos-raadslid Rachid Guernaoui, woordvoerder verkeer namens de partij, zijn er verschillende oplossingen om het euvel te verhelpen. “Deze rare situatie moeten we aanpakken.” Het raadslid stelt daarom schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

Guernaoui: “Je zou de stoep bij het HTM-perron kunnen verlengen naar de stoplichten en het zebrapad verderop. Er kan ook een tweede zebrapad worden aangelegd of een groot kruis op de weg worden gemaakt, zodat autobestuurders weten dat ze daar niet stil mogen staan. Dan wordt de situatie een stuk overzichtelijker, en veiliger.”

Ook moet er volgens Groep de Mos worden gekeken naar het gebruiksvriendelijk maken van het perron voor rolstoel- en rollatorgebruikers door voor een verlaging op het perron te zorgen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 1343 keer.