Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 20:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 3 juni 2017 om 13:38 uur. 

Groep de Mos pleit voor woonfunctie middenblok winkelcentrum Leyweg

DEN HAAG - Groep de Mos strijdt al jaren voor een upgrade van winkelcentrum Leyweg en boekte recent, met de eerste 2 uur gratis parkeren in de parkeergarages, een eerste succes.Voor de zomer zal gratis parkeren een feit worden is de toezegging vanuit het stadsbestuur. Maar de partij wil meer: “De grote leegstand van winkels, maar ook de belabberde uitstraling van het winkelcentrum is ons een doorn in het oog”, aldus Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos, die graag ziet dat het nu verpauperde middenblok wordt omgeturnd tot een woonfunctie voor starters en studenten.
“Helaas hebben we geen meerderheid voor ons oude plan om weer verkeer over de Leyweg te laten gaan, daarom willen we nu de in het middenblok overgebleven winkels – met financiële steun bij de verhuizing – in de leegstaande winkels in de twee winkelpaden die de Leyweg rijk is plaatsen. Zo pak je de leegstand aan en maak je de Leyweg direct ook levendiger met nieuwe bewoners die in het middenblok een woonunit hebben. Die woonunits in het middenblok kunnen afgewisseld worden met horeca en exclusieve winkeltjes”.

Robbie van der Veen, eigenaar van café restaurant Partners aan de Leyweg, steunt het idee van De Mos: “Het middenblok op de Leyweg heeft nooit echt gefunctioneerd. Als er een woonbestemming op komt, creëer je meer reuring en je maakt de twee winkelpaden, waar nu veel leegstand is, weer helemaal gezond”.

Publiekstrekker
Het stadsbestuur, die in 2014 in het coalitieakkoord beloofde om het winkelcentrum een duwtje in de rug te geven, moet zich ook gaan inzetten om een grote publiekstrekker naar de Leyweg te halen.

De Mos: “Wij hebben altijd gepleit voor een heropening van Euro Cinema, maar nu dat een gepasseerd station is, verwacht ik inzet om van de gemeente om binnen het netwerk dat zij heeft een andere publiekstrekker te vinden. Wat dacht je van een speelparadijs voor kinderen en het realiseren van meer (lichte) horeca met terrassen? Of de huidige markt over de hele Leyweg uitsmeren? Ook moet er ingezet worden op een betere branchering, teneinde het winkelaanbod te vergroten om meer publiek naar de Leyweg te trekken. Daarbij zou de gemeente met de vastgoedbaronnen in overleg moeten om de huren van de winkelpanden te verlagen”.

Onderhoud Leyweg
Daarnaast pleit Groep de Mos om de Leyweg met een onderhoudsbeurt verder te upgraden.

“Kapotte luifels, bankjes die een verfbeurt kunnen gebruiken, opruimen van duivenpoep en een nieuwe – wat vrolijkere bestrating”, zouden het winkelcentrum zeker ten goede komen”, aldus de voorman van Groep de Mos, die van het college nu eindelijk eens daadkracht verwacht.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 2 reacties

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve - 5 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 4 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 913 keer.