Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 5 juni 2017 om 13:34 uur. 

D66: ‘Parkeerprobleem’ door tweede en derde bewoners-parkeervergunningen

DEN HAAG - Het college spreekt in een brief over ‘parkeerproblemen’ in Den Haag. Daarmee doelt het college op een tekort aan parkeerplaatsen. Vanuit die benadering lijkt de oplossing simpel: meer parkeerplaatsen bouwen. Maar volgens D66 is het parkeerprobleem helemaal geen tekort aan parkeerplaatsen en is dat niet de juiste benadering.Het is een gebrek aan ruimte én een overschot aan auto’s. Het is belangrijk om vanuit die probleemdefinitie de komende jaren naar oplossingen te zoeken.

Om te beginnen moeten er zulke goede alternatieven zijn voor autoverkeer dat de Hagenaar zijn auto de deur uitdoet. Daarnaast wil D66 de straten in woonwijken dusdanig inrichten dat er ook veel meer ruimte komt voor de andere stadsgebruikers, zoals voetgangers, fietsers, kinderen en mensen die slecht ter been zijn.

Autobezit
D66 vindt het opvallend dat in wijken waar het autobezit is afgenomen (o.a. Valkenbos en de Bomen- en Bloemenbuurt), de parkeerdruk is gestegen. In deze buurten is een sterke groei van het aantal huishoudens de afgelopen jaren. Het heeft er dus heel veel schijn van dat de stijging voortkomt uit de groei van de tweede en derde bewonersparkeervergunningen waarvan de prijs de afgelopen jaren is gehalveerd. Het is duidelijk er snel een ander parkeerbeleid moeten komen in Den Haag. Zeker nu de stad flink groeit en het gevecht om de ruimte doorgaat. Om de stad echt leefbaar te houden zal de ruimte voor de auto moeten worden beperkt.

Inwoners
Daarbij doet D66 ook een oproep aan alle inwoners om zichzelf af te vragen waar wat hun betreft prioriteit moet liggen bij het opnieuw inrichten van de omgeving. We moeten in Den Haag schaarse ruimte verdelen en dat betekent kiezen. Wat vindt u nou echt heel belangrijk? Wilt u liever uw fiets of uw auto voor de deur stallen. Wilt u een grote rij geparkeerde auto’s in uw straat of liever meer groen en ruimte voor spelende kinderen? Wilt u 50 meter lopen naar uw afvalcontainer of offeren we een parkeerplaats op voor extra containers? Zo concreet zijn de keuzes waar de stad voor staat en die keuze bepalen hoe de stad er in de nabije toekomst uitziet.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 1122 keer.