Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 8 juni 2017 om 14:34 uur. 

50 jaar Standaard Streekbus

ZWOLLE - Dit jaar is het precies vijftig jaar geleden dat de eerste standaard streekbus op de weg verscheen. Van 1967 tot 1988 werden er talloze bussen van dit model gebouwd.Hoewel de naam standaard streekbus doet vermoeden dat alle bussen gelijk waren, was dit toch niet zo. Het type bus verscheen in vele uitvoeringen op de weg en domineerde het straatbeeld in vrijwel geheel Nederland vele jaren. Haast iedereen maakte wel eens een ritje in deze bussen. Voor school, werk, een vakantie in eigen land of misschien wel als chauffeur.

Na hun actieve dienst waren veel bussen van dit type echter nog lang niet versleten. Vele bussen kregen een tweede leven. In het buitenland, bijvoorbeeld in Cuba, maar ook in Nederland. Vele standaard streekbussen zijn in ons land voor museale doeleinden bewaard of worden tegenwoordig op een andere manier gebruikt.

Op zaterdag 10 juni aanstaande staat de Vereniging ESO, de vereniging van museumbuseigenaren, in samenwerking met haar leden en andere eigenaren van standaard streekbussen stil bij de vijftigste verjaardag van dit type bus. We doen dit in Zwolle. Op het garageterrein van Syntus komen die dag zo veel mogelijk standaard streekbussen die zich nog in Nederland bevinden bij elkaar. De bussen zijn hier uiteraard te fotograferen, er zullen rondritten worden gereden en er is onder andere een leuke OV-markt.

De dag zal er als volgt uit komen te zien:

11:00 Deuren open

12:00 Officiële handeling 50 jaar Standaard Streekbus

16:00 Sluiting

De gehele dag rijden er pendelbussen tussen het NS station, en de garage van Syntus. De wagens rijden in een half uursdienst. De eerste pendel vertrekt om 11 uur op het stadsbusstation (voorzijde), en de laatste pendelbus vertrekt om 16:00 uur vanaf het evenement.

Het evenement is ook per auto/fiets/motor te bezoeken, er is parkeerplaats genoeg. Let op de aanwijzingen van de mensen in gele hesjes.

Ok zijn er rondritten met Standaard Streekbussen, elk half uur vertrekt er een bus. De eerste rit begint om 11:30, en de laatste om 15:30.

Verder is er een overdekt terras met een patatkraam, poffertjeskraam, een springkussen en de eerder genoemde OV markt.

Een dagje uit voor de liefhebber, en het hele gezin!

Het adres is Hoekerweg 9, 8042 PH te Zwolle.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 1092 keer.