Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 8 juni 2017 om 14:13 uur. 

SP Zuid-Holland wil OV-tarieven busconcessiegebieden gelijktrekken

DEN HAAG - Busreizigers in Zuid-Holland Noord –de Duin- en Bollenstreek, de Krimpenerwaard en de regio’s rond Gouda, Alphen aan den Rijn en Leiden, inclusief het stadsvervoer in deze steden– zijn al jaren duurder uit.Het OV-kilometertarief ligt daar zo’n 5% hoger dan in de twee andere concessiegebieden. SP-fractievoorzitter Lies van Aelst wil extra investeren om deze verschillen gelijk te trekken.

Vervoersgedeputeerde Vermeulen zegde vandaag tijdens de Statencommissie Verkeer en Milieu toe de SP-wens in kaart te brengen. De vraag is onder meer hoeveel geld hier exact mee gemoeid is. De SP zal hierna met een voorstel komen.

Jaarlijks is er de komende jaren structureel 1,5 miljoen euro beschikbaar voor extra investeringen in beter en beter betaalbaar OV. Een deel daarvan is al gereserveerd voor het in de vaart houden van het veer Maassluis-Rozenburg.

Van Aelst ziet meerdere voordelen in het gelijktrekken van de kilometertarieven in de huidige de drie Zuid-Hollandse busconcessiegebieden, te weten Zuid-Holland Noord, de DAV-regio en de Hoeksche Waard/Goeree Overflakkee.

Ten eerste wordt het openbaar vervoer in de grote regio Zuid-Holland Noord –het concessiegebied loopt vanaf de Lek tot aan de grens met Noord-Holland en de kust, minus de metropoolregio– natuurlijk betaalbaarder en daarmee aantrekkelijker.

Gelijktrekken van de tarieven is ook opmaat naar een andere SP-wens: de drie huidige concessiegebieden terugbrengen naar één. Aanleiding hiervoor zijn de hoge (juridische) kosten van drie huidige aanbestedingen. Geld dat de SP liever in het OV zelf investeert.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 841 keer.