Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 20:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 12 juni 2017 om 14:08 uur. 

D66 trots op mobiliteitsagenda van eigen wethouder De Bruijn

DEN HAAG - D66: Er wordt een ‘nieuwe weg’ ingeslagen in het benaderen van verkeer en vervoer. In plaats van het faciliteren van autoverkeer, wordt de nadruk gelegd op het vraagstuk hoe we mensen beter van A naar B krijgen in een prettige leefomgeving.Schaalsprong Openbaar Vervoer
Eén van de huidige pijnpunten is de verbinding van bepaalde Haagse woonwijken met de kantoorgebieden en industrieterreinen in de Metropoolregio. Het moet makkelijker worden om langere afstanden (tot 30 kilometer) met het Haagse OV af te leggen. Dit betekent onder andere dat er serieus werk gemaakt moet worden van een metrolijn naar Scheveningen en veel snellere lightraillijnen van en naar Loosduinen en Escamp. Het betekent ook dat er betere mogelijkheden moeten worden ontwikkeld om fietsen te stallen, en te huren, bij OV-locaties.

Prioriteit voor voetgangers, fietsers en OV
De nieuwe visie onderschrijft het belang van hoogwaardige buitenruimte voor de stad. Den Haag groeit qua inwoners, dus de ruimte op straat wordt schaarser. De agenda stelt duidelijk voetgangers, fietsers en openbaar vervoer voorop als het gaat om mobiliteit. Voor wijken in en rondom het centrum gaat daarom de rode loper voor de voetganger uit. “Het is de voetganger, Stupid!” kopte de Volkskrant onlangs al.

Vraag en aanbod parkeren
In veel wijken is een hoge parkeerdruk en die stijgt zelfs, ondanks dat slechts minder dan de helft van de Haagse huishoudens een auto bezit. D66 vindt de huidige toename van het aantal auto’s in de stad onhoudbaar. Alternatieven voor auto’s moeten aantrekkelijker worden. De mobiliteit agenda is kritisch op de parkeernorm die geldt voor ontwikkelaars van nieuwe woonruimte. Zij moeten dure grond vaak gebruiken om parkeerplaatsen aan te leggen. Ondergrondse parkeerplaatsen worden slechts in beperkte gevallen als oplossing gezien. De aanlegkosten zijn astronomisch hoog en de kosten per geparkeerde auto zijn niet te verantwoorden. Vaak blijven deze garages dan ook ongebruikt.

Geen vroem, vroem maar: tring, tring!
Het gebeurt steeds meer, maar mag in de volgende versnelling komen: voorrang voor de fiets. Dat bedoelt de mobiliteitsagenda zowel letterlijk als figuurlijk. Den Haag heeft grote investeringen in fietsvoorzieningen nodig, zoals we dat ook doen voor bijvoorbeeld de Rotterdamse baan. D66 is zeer tevreden met de neergelegde visie dat de doorstroming van het fietsverkeer voorrang krijgt op het autoverkeer. Wij verwachten dan ook dat bij herinrichting van straten in de toekomst de smalle Haagse fietspaden flink verbreedt zullen worden.

Innovatie & trends
Apparaten gaan steeds meer met elkaar communiceren (‘Het internet der dingen’). Zo gaan in de toekomst verkeersborden praten met auto’s. Die auto is waarschijnlijk een elektrische deelauto die (deels) zelfstandig rijdt. Deze ontwikkelingen zijn heel positief voor zowel het milieu als de beschikbaarheid van openbare ruimte. De gemeente wil deze ontwikkelingen en innovatie zoveel mogelijk kansen geven in Den Haag.

Beleid met een lange houdbaarheidsdatum
D66 ziet de mobiliteitsagenda als een springplank naar toekomstbestending mobiliteitsbeleid voor Den Haag de komende decennia. Met deze agenda in onze broekzak kunnen we de komende perioden veel vooruitgang boeken: investeren in mobiliteit én het leefklimaat verbeteren. Den Haag knapt hier van op, let maar op!
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 2 reacties

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve - 5 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 4 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 1103 keer.