Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 20:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 15 juni 2017 om 15:29 uur. 

Tijdelijke stroomvoorziening tram in Delft

DELFT - Op de Van Bleyswijckstraat is een tijdelijke stroomvoorziening voor de tram geplaatst. Deze voorziet de tram van stroom tijdens de verplaatsing van de huidige installaties naar de definitieve locatie.Sinds enige tijd rijdt de tram op de Westlandseweg op de definitieve plaats. De bovenleiding van de tram van het deel Papsouwselaan-Reineveldbrug wordt gevoed vanuit het onderstation van HTM aan de Westlandseweg. In dit onderstation wordt de 10.000 Volt wisselstroom uit het Stedin-net met behulp van een transformator omgezet in 680V gelijkstroom, zodat de tram hierop kan rijden. Dit onderstation staat precies op de plaats waar straks de Nieuwe Gracht aansluit op de Westlandseweg/ Ireneboulevard. De route Coenderstraat - Nieuwe Gracht - Westlandseweg wordt in oktober dit jaar opengesteld, en daarom moet het onderstation worden verplaatst. In het bijgebouw van de scholencombinatie Delfland aan de Van Bleyswijckstraat is een nieuwe ruimte voorzien voor het onderstation waarin de bestaande installaties worden overgeplaatst. Tijdens het overplaatsen kunnen de installaties uiteraard geen stroom leveren, maar moet de tram wel blijven rijden. Daarom wordt er een tijdelijk mobiel onderstation geplaatst, die de stroom levert tijdens de verplaatsing van de installaties.

Fasering
Het tijdelijke, mobiele onderstation wordt vanuit Amsterdam naar Delft getransporteerd op een dieplader. Met een grote kraan wordt het onderstation van de dieplader afgetild en tijdelijk op een viertal parkeerplaatsen aan de Van Bleyswijckstraat geplaatst. Vervolgens wordt het mobiele onderstation aangesloten, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van bestaande ondergrondse leidingen zodat de straat nauwelijks opgebroken hoeft te worden.

Als de tijdelijke voorziening is aangesloten, dan kunnen de installaties in het huidige onderstation worden overgezet naar het nieuwe onderstation op de definitieve locatie. Vervolgens wordt het nieuwe onderstation getest en in gebruik worden genomen, hierna blijft het mobiele onderstation nog 2 weken stand-by staan. Tot slot wordt het mobiele onderstation afgevoerd.

Planning (Onder voorbehoud)

• Week 24 (14 juni) Plaatsen mobiel onderstation

• Week 27 Aansluiten en testen mobiel onderstation

• Week 28 + 29 Verplaatsen installaties van huidig naar nieuw onderstation

Aansluiten en testen nieuw onderstation

• Week 30 + 31 Testfase nieuw onderstation (mobiel onderstation stand-by)

• Week 32 Verwijderen mobiel onderstation

Mochten bepaalde tests niet goed verlopen, dan bestaat de kans dat het mobiel onderstation langer zal blijven staan. Bovenstaande planning is daarom onder voorbehoud van wijzigingen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 2 reacties

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve - 5 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 4 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 952 keer.