Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 16 juni 2017 om 13:25 uur. 

Staking NS: Maandagochtend geen treinen vanuit Den Haag en Zwolle

DEN HAAG - Leden van FNV Spoor leggen maandagochtend tussen 05.00 uur en 09.00 uur het werk neer op de stations Den Haag Centraal en Zwolle. Het gevolg is dat er vanaf die locaties minder of geen treinen rijden.Henri Janssen, bestuurder FNV Spoor: ‘We zitten al anderhalf jaar tegenover de directie aan tafel, en al anderhalf jaar is er geen enkele beweging bij NS. Dat de werknemers nu het werk neerleggen betekent: het is menens.’ De werknemers staken zeker niet alleen voor zichzelf, maar boven alles voor de kwaliteit van het spoorvervoer voor de reiziger, stelt Janssen. ‘Dit zijn mensen met hart voor het spoor, hart voor de reizigers en hart voor NS. We starten nu met estafette stakingen. De acties op de stations Den Haag Centraal en Zwolle zijn daarvan het begin. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat de directie doof blijft voor het signaal van de werknemers.’

Strijd voor sterke NS
De ruim 6.000 leden van FNV Spoor eisen dat NS stopt met het afbreken van NS. ‘Dat de acties gevolgen hebben voor de reizigers beseffen we goed’, zegt Janssen. ‘NS doet net alsof wij niet in gesprek willen en direct het uiterste middel inzetten. Dat is niet het geval. We doen dit niet zomaar, het is voor ons een laatste redmiddel.’ Janssen benadrukt dat de acties niet tegen de reiziger zijn gericht en in feite ook niet tegen NS: ‘De werknemers willen juist dat NS sterk blijft.’

Op de stations waar gestaakt wordt, zorgen stakende NS-werknemers voor koffie, thee en koeken voor reizigers die moeten wachten op hun trein.

Stop de Krimp
Concreet willen de werknemers dat NS weer meebiedt op de concessies voor regionale lijnen, stopt met de werkgelegenheid uit de regio’s te halen en de werkgelegenheid van de winkels en horeca op stations in eigen beheer houdt.

Veiligheid in de trein
Ook willen de NS-werknemers dat NS twee conducteurs inzet op alle dubbeldekkers. Dat is belangrijk voor de veiligheid van de werknemers én de reiziger, aldus Janssen. ‘Eén conducteur op een dubbeldekstrein is onwerkbaar. Het leidt tot sociale onveiligheid, meer zwartrijders en agressie op de trein. Daar zijn NS-personeel en reizigers de dupe van. Vorig jaar hebben in een paar uur ruim 30.000 reizigers VOOR de 2e conducteur op de dubbeldekkers getekend.’ Onderzoek heeft bovendien aangetoond dat het vele traplopen in de dubbeldekkers slecht is voor de knieën en dat daardoor conducteurs uitvallen. ‘Dat is in niemands belang, ook niet in het belang van NS als werkgever. Met twee mensen vang je dat veel beter op’, stelt Janssen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 9 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 6 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 971 keer.