Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 23-1-2018, 20:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 26 juni 2017 om 13:48 uur. 

CDA wil uitleg van wethouder over inkorten tramlijn 15

DEN HAAG - Het CDA is verbaasd over het voornemen van de HTM om tramlijn 15, de enige directe verbinding tussen Ypenburg en het centrum, een half jaar niet verder dan Hollands Spoor te laten rijden.Herinrichting van het stationsplein zou de reden zijn voor de inkorting. ‘’Maar tram 15 rijdt helemaal niet langs het stationsplein’’, aldus een verbaasde CDA-woordvoerder Michel Rogier.

Op de website van de HTM is te lezen dat tramlijn 15 vanaf Nootdorp naar Den Haag CS vanaf 1 juli aanstaande tot en met 17 december een aangepaste route zal rijden en in deze periode van bijna een half jaar tram 15 niet verder zal rijden dan het Leeghwaterplein, net voor Station Hollands Spoor. ‘’Deze wijziging leidt voor bewoners uit Ypenburg tot grote overlast. Tramlijn 15 is voor hen de enige directe verbinding met het centrum van Den Haag. Het is belangrijk dat Ypenburg met het centrum verbonden blijft.’’, aldus Rogier. ‘’Wij begrijpen de noodzaak van de voorgenomen wijziging op lijn 15, die volgens de HTM nodig is omdat het stationsplein Hollands Spoor heringericht wordt, niet omdat tramlijn 15 helemaal niet over het her in te richten stationsplein Hollands Spoor rijdt! Tramlijn 15 rijdt via het Rijswijkseplein langs Holland Spoor het centrum in.’’

Het CDA vraagt de wethouder of de tijdelijke wijziging van tramlijn 15 wel nodig is en of bij deze afweging rekening wordt gehouden bij het grote belang van de tramlijn voor bewoners uit Ypenburg.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 23 JANUARI 2018

 - Luchtvaartnieuws.nl: Rotterdam The Hague Airport krijgt `eigen` metrostation - 2 reacties

 - Parkeeroverlast rond Station Mariahoeve - 5 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 4 reacties

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reactiesGelezen: 1741 keer.